Handige tips hebben we natuurlijk ook voor iedereen die wil gaan schilderen. In en rondom je woning zijn er diverse plekken waar je aan de slag kunt gaan. Je kunt bijvoorbeeld de muren van je woonkamer van een andere kleur voorzien, zodat je de hele look van deze ruimte aanpast. Of misschien ga je buiten aan de slag met het lakken van je kozijnen of het beitsen van je schutting. Verfklussen zijn er in allerlei soorten en maten. De handige tips van deze blog zijn toepasbaar op al deze klussen. Lees daarom snel verder.

Let op de verhouding tussen prijs en kwaliteit bij verf

Het is verleidelijk om te kiezen voor goedkope verf. Goedkopere verf past binnen het budget van iedereen en het scheelt je een hoop geld. Toch willen we je aanraden om niet alleen maar naar de prijs te kijken. Het liefst vind je de beste balans tussen prijs en kwaliteit. Je zoekt goedkope verf die toch een mooi resultaat oplevert. Het voordeel van goedkope verf bij het juiste verkooppunt is dat je gegarandeerd bent van de laagste prijzen, zonder dat je hierbij inboet op het gebied van kwaliteit. De prijs-kwaliteitverhouding is belangrijk.

Kies voor afwasbare muurverf in de keuken

Afwasbare of reinigbare muurverf is een verfsoort die je schoon kunt maken met water of reinigingsmiddelen. Bij niet of slecht afwasbare verf heb je het probleem dat schoonmaken ervoor zorgt dat er vlekken zichtbaar blijven in de verflaag. Dat is zonde. Bij afwasbare muurverf heb je dit probleem niet. Daarom is dit de ideale muurverf om toe te passen op plekken waar je muur vaker te maken krijgt met vlekken. De keuken is hier een goed voorbeeld van. Een saus kan te hard bubbelen, olie kan opspatten of er kan geknoeid worden. Dankzij afwasbare muurverf kun je jouw verf altijd schoonmaken. Ook ideaal voor bijvoorbeeld de hal of een kinderkamer.

Denk na over de glansgraad van verf

Kleur is één van de manieren waarop je het uiterlijk van verf kunt aanpassen. Maar verf kan ook in verschillende glansgraden besteld worden. Glansgraden geven de mate waarin verf glans bevat weer. Hoe meer glans een verf heeft, hoe meer licht er gereflecteerd wordt door de verf. Dat geeft bepaalde oppervlakken een mooie glans. Extra mat en mat bevatten de minste glans. Deze glansgraden worden vaak gebruikt voor het verven van muren. Zijdemat en zijdeglans bevatten al iets meer glans. Hoogglans bevat de meeste glans. Matte verven verbergen oneffenheden beter, terwijl hoogglans verfsoorten een hogere mate van bescherming bieden.

Koop benodigdheden van een hoge kwaliteit

Voor veel verfklussen heb je minimaal één kwast nodig, en vaak zul je ook een roller nodig hebben voor het van verf voorzien van grotere oppervlakken. Alhoewel er goedkope alternatieven verkrijgbaar zijn, geven we je als handige tip om hier wat meer geld aan te besteden. Goedkope kwasten verharen sneller, waardoor er haartjes in de verflaag achter kunnen blijven. Dat ziet er niet mooi uit. Daarom wil je dit voorkomen. Goedkope rollers rollen soms niet goed door, wat het eindresultaat niet ten goede komt. Hierdoor is er een grotere kans op een slechtere verdeling van de verf. Koop daarom goede benodigdheden voor je verfklus.