peterselie invriezen

Peterselie invriezen? Zo doe je dat!

Peterselie invriezen? kan dat? De meeste mensen kiezen ervoor hun peterselie in te vriezen nadat ze ofwel te veel gekocht hebben, ofwel alleen van plan zijn een kleine portie te gebruiken. Want het is natuurlijk zonde om het weg te gooien. En om het lang te bewaren in de koelkast, gaat helaas niet. Verse peterselie blijft namelijk zo’n 2 a 3 dagen goed in de koelkast. Door het verse kruid in te vriezen kun je het bewaren voor een andere keer dat je het nodig hebt.

 

Je wilt het gaan invriezen..

Als je van plan bent peterselie in te vriezen, was het dan niet eerst! Anders zuigt de peterselie zich vol met water. Snijd er gewoon af wat je voor gebruik nodig hebt en leg de rest van het kruid weg voor in de vriezer. Doe de peterselie eerst in een hersluitbare plastic zak en doe die zak dan in een andere grotere plastic zak met een beetje water, voor je beide zakken in een diepvrieszak doet. Eenmaal goed afgesloten plaats je het weer in de vriezer en pak je het er uit zodra je het weer nodig hebt. Door water toe te voegen aan de 2e zak, blijft de peterselie goed qua structuur.

Wat gebeurt er als ik peterselie invries?

Peterselie gaat namelijk afbreken zodra je het gaat bevriezen. De celwanden van de peterselie (die voor het grootste deel uit cellulose bestaan) zetten uit als ze bevriezen, waardoor ze scheuren. Daarom is het belangrijk om er water aan toe te voegen. Dit zorgt er voor dat de peterselie minder snel zal scheuren.

Peterselie uit de vriezer halen

Voor dat je de bevroren peterselie gebruikt bij kook- of recept bereidingen, borstel je eventuele ijskristallen van het oppervlak en hak je het fijn, zodat je de smaak ervan kunt toevoegen aan welk gerecht je op dat moment ook aan het maken bent. Door het fijn te hakken, komt de smaak vrij van dit kruid.

Hoe lang kun je peterselie bewaren?

Peterselie kan je het beste maximaal 3 maanden bewaren in de vriezer. Je zult merken hoe langer je de peterselie bewaart, hoe meer de smaak zal afnemen.

 

SUPERTIP:
Zelf verse peterselie kweken? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.