Peterselie invriezen? kan dat? De meeste mensen kiezen ervoor hun peterselie in te vriezen nadat ze ofwel te veel gekocht hebben, ofwel alleen van plan zijn een kleine portie te gebruiken. Want het is natuurlijk zonde om het weg te gooien. En om het lang te bewaren in de koelkast, gaat helaas niet. Verse peterselie blijft namelijk zo’n 2 a 3 dagen goed in de koelkast. Door het verse kruid in te vriezen kun je het bewaren voor een andere keer dat je het nodig hebt.
Peterselie invriezen
Als je van plan bent peterselie in te vriezen, was het dan niet eerst! Anders zuigt de peterselie zich vol met water. Snijd er gewoon af wat je voor gebruik nodig hebt en leg de rest van het kruid weg voor in de vriezer. Doe de peterselie eerst in een hersluitbare plastic zak en doe die zak dan in een andere grotere plastic zak met een beetje water, voor je beide zakken in een diepvrieszak doet. Eenmaal goed afgesloten plaats je het weer in de vriezer en pak je het er uit zodra je het weer nodig hebt. Door water toe te voegen aan de 2e zak, blijft de peterselie goed qua structuur.
Wat gebeurt er als ik peterselie invries?
Peterselie gaat namelijk afbreken zodra je het gaat bevriezen. De celwanden van de peterselie (die voor het grootste deel uit cellulose bestaan) zetten uit als ze bevriezen, waardoor ze scheuren. Daarom is het belangrijk om er water aan toe te voegen. Dit zorgt er voor dat de peterselie minder snel zal scheuren.
Peterselie uit de vriezer halen
Voor dat je de bevroren peterselie gebruikt bij kook- of recept bereidingen, borstel je eventuele ijskristallen van het oppervlak en hak je het fijn, zodat je de smaak ervan kunt toevoegen aan welk gerecht je op dat moment ook aan het maken bent. Door het fijn te hakken, komt de smaak vrij van dit kruid.
Hoe lang kun je peterselie bewaren?
Peterselie kan je het beste maximaal 3 maanden bewaren in de vriezer. Je zult merken hoe langer je de peterselie bewaart, hoe meer de smaak zal afnemen. Succes met peterselie invriezen!
SUPERTIP:
Zelf verse peterselie kweken? Gebruik dit =>
Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.