Pasta koken? Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water. Resultaat is hetzelfde alleen je gaat met andere pannen werken. Ideaal als je ontzettend honger hebt en je snel iets gezonds op tafel wilt kunnen zetten. 

 

 

SUPERTIP:
Dit moet je ook hebben als je dol bent op pasta! Gebruik dit =>

 

Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Wat heb ik nodig?

  • Koekenpan
  • Bakolie
  • Voldoende koud water
  • Pasta

 

Pasta koken? Zo moet het!

Zet de koekenpan op het vuur en voeg bakolie toe. Zorg er voor dat je eerst de bakolie verhit tot het begint te borrelen. Vervolgens giet je er voldoende koud water bij. Voeg niet te veel water toe, er moet nog ruimte overblijven voor de pasta. Belangrijk: we gebruiken koud water zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken en het geleidelijk gaar kookt. Door een koekenpan te gebruiken zal je dus merken dat je veel minder water nodig hebt.

Als je de pasta hebt toegevoegd, laat je de pasta in de koekenpan koken totdat deze gaar is. Je zult merken dat dit heel snel gaat omdat er dankzij de koekenpan veel sneller hitte vrij komt. Ik heb het zelf getest en mijn pasta was binnen 1 minuut gaar. Loop dus niet weg en blijf de pasta goed in de gaten houden.

Gaar? Dan heb je nu een perfecte pasta over. Van het overgebleven kookvocht kun je naar wens nog een saus maken. Je kunt ook het kookvocht eruit gieten en er een flinke schuit olijfolie bij doen met rozemarijn en een beetje zout. Kort op het vuur laten staan met de pasta er in en smullen maar.

Nu is je pasta klaar.. Maar je wilt het kookvocht niet gebruiken? Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet dol bent op rozemarijn. Wij delen hieronder een heerlijk recept om zelf super snel pastasaus te maken.

Pasta koken

Snel pastasaus maken

Snel een heerlijke en gezonde pastasaus maken? Bekijk hieronder het eenvoudige recept.

Wat heb je nodig?

  • 3 verse tomaten (fijn gesneden)
  • 2 grote tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel suiker (optioneel)
  • 10 basilicumblaadjes (optioneel, voor smaak en kleur)

Doe de fijn gesneden tomaten, knoflook en suiker (eventueel), samen met de basilicumblaadjes in een pan. Zorg er voor dat je het vuur niet te hoog zet. Blijf daarna roeren tot dat de pastasaus begint te borrelen. Laat de saus vanaf dat moment ongeveer 10 minuten ‘koken’ en blijf af en toe roeren. Na 10 minuten is de pastasaus klaar. Smakelijk eten!

 

SUPERTIP:
Dit moet je ook hebben als je dol bent op pasta! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.