Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten. Want zelf ben ik dol op parmezaanse kaas. Jij vast ook? 

 

Parmezaanse kaas zit boordevol antioxidanten 

Om met de eerste tip te beginnen over de voordelen die dit heerlijke product te bieden heeft, parmezaanse kaas heeft antioxidatieve eigenschappen. In parmezaanse kaas worden veel antioxidanten gevonden, resveratrol is er een van. Wat betekent dit? Dit betekent dat voedingsmiddelen die deze stoffen bevatten je risico kunnen beperken bij het krijgen van hartziekten, hoge bloeddruk en diabetes.

 

SUPERTIP:
Natuurlijk ga je na het lezen van dit Parmezaanse kaas in huis halen! Gebruik dit =>

 

Vitamine K, A en B12

Parmezaanse kaas bevat vitamine K, die nodig is om je botten gezond te houden. Het helpt ook bij de vorming van eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de opbouw van spieren, en ook voor het herstel van schade die er aan toegebracht is. Dit is belangrijk omdat je tijdens je dagelijkse routine op je werk of op school waarschijnlijk aan lichamelijke activiteiten doet, nietwaar?

Een van de bekendste voordelen van vitamine A is zijn vermogen om je ogen gezond te houden en infecties te bestrijden. Deze vitamine kan je helpen nachtblindheid en andere problemen met je ogen te voorkomen. Het helpt ook de risico’s te verminderen die gepaard gaan met sommige ziekten zoals hartziekten (die we hierboven al noemden). Nog een voordeel? Je hebt minder rood vlees in je dieet nodig als je meer voedingsmiddelen toevoegt die rijk zijn aan vitamine A, zoals parmezaanse kaas.

Laten we het nu eens hebben over vitamine B12 (cobalamine), een ander belangrijk ingrediënt dat in dit populaire voedingsmiddel zit. Wat gebeurt er als je niet genoeg vitamine B12 binnenkrijgt? Je krijgt last van vermoeidheid, zwakte, gewichtsverlies, depressie en een tintelend gevoel in handen of voeten. Om deze symptomen te vermijden is het aan te bevelen dat mensen die een gezondere levensstijl willen leiden voedingsmiddelen met voldoende vitamine B12 consumeren. Het goede nieuws is dat parmezaanse kaas een geweldige bron van deze vitamine  is, dus het toevoegen ervan aan je dieet zal je alleen maar ten goede komen!

Parmezaanse kaas

Calciumgehalte

Van voedingsmiddelen met een aanzienlijke hoeveelheid calcium wordt gezegd dat ze bijdragen tot het gezond en sterk houden van onze botten. Sommige studies hebben aangetoond dat deze voedingsmiddelen ook osteoporose kunnen helpen voorkomen. Dus als je aan een nieuwe routine wilt beginnen, is parmezaanse kaas ook een uitstekend voedingsmiddel om af te vallen, want het bevat grote hoeveelheden calcium!

 

Eiwitgehalte

Nog een reden om dit ingrediënt aan je dieet toe te voegen is het hoge eiwitgehalte dat erin gevonden wordt. Dit betekent dat parmezaanse kaas je kan helpen afvallen, omdat het je langer een vol gevoel geeft. Het helpt ook je spieren en botten te versterken, die beide nodig zijn voor een gezonde levensstijl.

Bovendien bevat parmezaanse kaas een flinke hoeveelheid magnesium en zink, beide mineralen die ons lichaam nodig heeft voor gezonde spiergroei en ontwikkeling. En dit betekent dat dit ingrediënt ook helpt onze botten te versterken! Dus als je een gezondere levensstijl wilt beginnen of gewicht wilt verliezen, zorg er dan voor dat je meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze voedingsstoffen aan je dieet toevoegt!

 

Calorie- en vetgehalte

Een enkel ons (30 gram) parmezaanse kaas bevat 131 calorieën. Dit betekent dat je, door slechts 31 gram van dit ingrediënt te consumeren, al meer dan 10% van de aanbevolen dagelijkse calorie-inname binnenkrijgt. Het biedt ook 8 gm vet per portie! Dus als je wilt afvallen of een gezondere levensstijl wilt bereiken, vermijd dan grote porties tegelijk te eten. Anders kan het averechts werken, want sommige vetten die in parmezaanse kaas voorkomen staan bekend als transvetzuren, die het gehalte aan slechte cholesterol in je lichaam kan verhogen.

 

SUPERTIP:
Natuurlijk ga je na het lezen van dit Parmezaanse kaas in huis halen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.