Lang weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan. Geen zorgen! Ik heb namelijk vijf methodes getest waardoor je lekker uitgerust op zondag kunt gaan slapen, klaar voor de week en vol met herinneringen uit jou avontuurlijk weekend! 

Lang weekend? Ga uit op vrijdag

Het weekend begint vrijdag avond al. Ga er lekker op uit en neem een hapje en een drankje in de stad. Na onderzoek blijkt dat als je de vrijdag avond goed benut, je de zaterdag kunt gebruiken om je roes lekker uit te slapen. Laat daarvoor niet je hele zondag opgeven, want dat is wat meestal gebeurt als we de zaterdagavond hiervoor nemen. Je kunt het weekend verdelen in drie fasen. Fase één is vrijdagavond, tijd om te feesten en te ontspannen, natuurlijk kan dat ook thuis, door wat lekkere hapjes en drankjes in te slaan. Fase twee is zaterdag je herstelt en de derde fase zondag die gebruik je als een actieve dag.

 

SUPERTIP:
Maximaal genieten in bad? Gebruik dit =>

 

Plannen, ook in het weekend

Je bent misschien helemaal moe om elke minuut van je leven te plannen. Maar ik garandeer jou dat als je ten minste een paar dingen in het weekend op je kalender zet, de zaterdag en zondag dan veel langer lijken dan twee dagen. Probeer een nieuw restaurant in de buurt, spreek met wat vrienden af voor een brunch of ga naar een markt. Alles wat jou in beweging krijgt, is een prima manier om je weekend langer te laten lijken. 

Pak ook eens de kaart van Nederland of Belgie er bij. En stip een paar plekken aan die je niet kent. Pak de auto en ga op ontdekking. Je zult zien dat er in Nederland nog genoeg plekken zijn die te mooi zijn om niet te bezoeken. Durf je dit niet aan? Dan kan je ook op Google zoeken naar leuke plekjes in Nederland. Maar probeer zeker eens iets nieuws uit.

lang weekend

Lang weekend? Mix jouw activiteiten

Neem niet alleen genoegen met een film kijken thuis. bezoek een tentoonstelling waar jouw interesse liggen en plak er gelijk die avond ook een bioscoop bezoekje aan vast. Meng jouw activiteiten met allemaal dingen die je leuk vind, zo lijkt het alsof je weekend veel langer duurt dan 2 dagen. Er is genoeg te doen in Nederland of Belgie als je het dicht bij huis wilt houden. Mag het allemaal niet te veel kosten? Ga dan naar het strand en neem je eigen picknick mand mee. Je zult ontdekken hoe leuk dit is. Het geeft rust en ontspanning. En mocht je kinderen hebben, dan kunnen die lekker los gaan om het strand. Zowel de warme als de koude dagen brengen veel charme met zich mee op het strand. Dit is zeker de moeite waard voor een lang weekend.

 

Uit rekken op zondag

Neem een yogales of thuis lekker stretchen, is de perfecte manier om je weekend geluk, uit de breiden in de komende week. We merken vaak dat onze schouders beginnen te kruipen naar onze oren als het licht uit gaat op zondag avond. Maar met dit gezond ritueel helpt het de spanning vrij te geven, als de maandag ochtend drukte weer begint. Hieronder deel ik een leuke yogales. Helemaal gratis te volgen op Youtube.

 

 

Lang weekend? Neem een bad voordat je gaat slapen

Als een grote finale, neem je een heerlijk bad. Compleet met bad zout, heerlijke oliën en drink je een lekker kopje kamille thee. Dat geeft je namelijk alle rust en zo kom je heerlijk tot jezelf voordat je drukke leven weer hervat word. Dit is ook de beste manier om jezelf in een diepe slaap te sussen. Ben je benieuwd naar hoe je snel in slaap kunt vallen? Klik hier >>

 

Neem deze tips mee vanaf vrijdag en je zult zien dat het werkt. We willen allemaal dat vooral wanneer we genieten, de tijd even stil staat. Het weekend zal vanaf nu veel langer voor jouw gaan duren. Heeeerlijk! Geniet van je lang weekend!

 

SUPERTIP:
Maximaal genieten in bad? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.