Omslag foto facebook (3)
lang weekend

Lang weekend? Zo lijkt je weekend langer!

Weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan. Geen zorgen! Ik heb namelijk vijf methodes getest waardoor je lekker uitgerust op zondag kunt gaan slapen, klaar voor de week en vol met herinneringen uit jou avontuurlijk weekend!
 

Ga uit op vrijdag

Het weekend begint vrijdag avond al. Ga er lekker op uit en neem een hapje en een drankje in de stad. Na onderzoek blijkt dat als je de vrijdag avond goed benut, je de zaterdag kunt gebruiken om je roes lekker uit te slapen. Laat daarvoor niet je hele zondag opgeven, want dat is wat meestal gebeurt als we de zaterdagavond hiervoor nemen. Je kunt het weekend verdelen in drie fasen. Fase één is vrijdagavond, tijd om te feesten en te ontspannen, natuurlijk kan dat ook thuis, door wat lekkere hapjes en drankjes in te slaan. Fase twee is zaterdag je herstelt en de derde fase zondag die gebruik je als een actieve dag.

 

SUPERTIP:
Maximaal genieten in bad? Gebruik dit =>

 

Plannen, ook in het weekend

Je bent misschien helemaal moe om elke minuut van je leven te plannen. Maar ik garandeer jou dat als je ten minste een paar dingen in het weekend op je kalender zet, de zaterdag en zondag dan veel langer lijken dan twee dagen. Probeer een nieuw restaurant in de buurt, spreek met wat vrienden af voor een brunch of ga naar een markt. Alles wat jou in beweging krijgt, is een prima manier om je weekend langer te laten lijken. 

Pak ook eens de kaart van Nederland of Belgie er bij. En stip een paar plekken aan die je niet kent. Pak de auto en ga op ontdekking. Je zult zien dat er in Nederland nog genoeg plekken zijn die te mooi zijn om niet te bezoeken. Durf je dit niet aan? Dan kan je ook op Google zoeken naar leuke plekjes in Nederland. Maar probeer zeker eens iets nieuws uit.

 

Mix jouw activiteiten

Neem niet alleen genoegen met een film kijken thuis. bezoek een tentoonstelling waar jouw interesse liggen en plak er gelijk die avond ook een bioscoop bezoekje aan vast. Meng jouw activiteiten met allemaal dingen die je leuk vind, zo lijkt het alsof je weekend veel langer duurt dan 2 dagen. Er is genoeg te doen in Nederland of Belgie als je het dicht bij huis wilt houden. Mag het allemaal niet te veel kosten? Ga dan naar het strand en neem je eigen picknick mand mee. Je zult ontdekken hoe leuk dit is. Het geeft rust en ontspanning. En mocht je kinderen hebben, dan kunnen die lekker los gaan om het strand. Zowel de warme als de koude dagen brengen veel charme met zich mee op het strand. Dit is zeker de moeite waard!

 

Uit rekken op zondag

Neem een yogales of thuis lekker stretchen, is de perfecte manier om je weekend geluk, uit de breiden in de komende week. We merken vaak dat onze schouders beginnen te kruipen naar onze oren als het licht uit gaat op zondag avond. Maar met dit gezond ritueel helpt het de spanning vrij te geven, als de maandag ochtend drukte weer begint. Hieronder deel ik een leuke yogales. Helemaal gratis te volgen op Youtube.

 

 

Neem een bad voordat je gaat slapen

Als een grote finale, neem je een heerlijk bad. Compleet met bad zout, heerlijke oliën en drink je een lekker kopje kamille thee. Dat geeft je namelijk alle rust en zo kom je heerlijk tot jezelf voordat je drukke leven weer hervat word. Dit is ook de beste manier om jezelf in een diepe slaap te sussen. Ben je benieuwd naar hoe je snel in slaap kunt vallen? Klik hier >>

 

Neem deze tips mee vanaf vrijdag en je zult zien dat het werkt. We willen allemaal dat vooral wanneer we genieten, de tijd even stil staat. Het weekend zal vanaf nu veel langer voor jouw gaan duren.

 

SUPERTIP:
Maximaal genieten in bad? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.