Je wilt je ovenroosters schoonmaken? Het is belangrijk om je ovenroosters regelmatig schoon te maken, zodat het niet gaat roken of branden in de oven. Tevens is het niet hygiënisch laat het een ‘vieze’ geur achter in je oven. Soms kan het rooster ook vastkleven aan de bodem van de oven, waardoor je voedsel niet optimaal gaart. Gelukkig is het schoonmaken van een ovenrooster een relatief eenvoudige taak die je met een aantal huishoudelijke materialen kunt uitvoeren.

SUPERTIP:
Liever een nieuw ovenrooster? Gebruik dit =>

Ovenroosters schoonmaken met afwasmiddel

Om te beginnen, neem het rooster uit de oven en plaats het in de gootsteen. Mocht je gootsteen hier te klein voor zijn dan kan je je ovenrooster ook in bad leggen. Mocht je geen bad hebben? Leg dan je ovenrooster in een vuilniszak.

Giet er vervolgens wat warm water overheen om het vuil en de vettigheid los te weken. Voeg vervolgens een scheutje afwasmiddel aan het water toe en laat het rooster een paar minuten weken. Gebruik vervolgens een schone, niet-schurende doek om het rooster af te nemen en spoel het goed af met koud water. 

ovenroosters schoonmaken

 

Erg vieze ovenroosters schoonmaken

Als het rooster erg vies is, kun je een sopje maken van een half kopje azijn en een half kopje water. Giet dit mengsel over het rooster en laat het ongeveer 10 minuten inwerken. Je kunt hiervoor het beste je ovenrooster in een vuilniszak doen en deze dicht knopen. Hierdoor kan de azijn goed intrekken om het vuil en vet los te weken.

Spoel het rooster vervolgens af met koud water en droog het goed af voordat je het terugplaatst in de oven. 

Ovenroosters schoonmaken baking soda

Een ovenrooster schoonmaken is een klus die je misschien liever uitstelt, maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Baking soda is een geweldige manier om je rooster te reinigen en het resultaat is schitterend. Hier volgen enkele stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je rooster weer glimt als nooit tevoren.

  • Maak een mengsel van baking soda en water en breng dit aan op het rooster. Laat het mengels 15 minuten intrekken voor het beste resultaat.
  • Spuit vervolgens het rooster af met een plantenspuit of spuitfles om de baking soda te kunnen verwijderen.
  • Wrijf het rooster daarna schoon met een doek of borstel.
  • Spoel het rooster af met koud water en dep het vervolgens droog.

Volg deze stappen en je rooster zal schoon en glanzend zijn in no time! Baking soda is een geweldige, natuurlijke manier om rooster te reinigen. Probeer het vandaag nog uit!

Ovenroosters schoonmaken met een vaatwastablet

Laat je ovenrooster weken in een badje van warm/kokend water en voeg hier een vaatwastablet aan toe. Hierdoor laat al het aangekoekte vuil eenvoudig los en ziet je ovenrooster er weer als nieuw uit! Succes met het schoonmaken van je ovenroosters!

SUPERTIP:
Liever een nieuw ovenrooster? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.