Ben je op zoek naar tips voor een gelukkig leven? Dan ben je aan het juiste adres! Gelukkig zijn is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vooral als je veel tegenslagen hebt moeten verduren en misschien nog steeds moet verduren. Hoe hard je ook je best doet om een positief en gelukkig leven te leiden, niets lijkt te werken alsof je vervloekt bent.

De waarheid is dat jij niet vervloekt bent, maar je juist niet zoveel moet willen. Het ligt aan je karakter en dat is iets wat alleen jij kan veranderen. Je zult dingen moeten opgeven om echt gelukkig te worden en dat is een van de beste voornemens! En als je dit lijstje bekend voor komt, dan weet je dat je niet de enige bent die zo denkt en dat we eigenlijk allemaal hetzelfde willen. Gelukkig zijn en een onbezorgd leven, begint áltijd bij jezelf.

1. Tips voor een gelukkig leven: Altijd gelijk willen hebben…

Kan je de gedachte dat je het bij het verkeerde eind hebt niet verdragen? Blijf je aandringen op je gelijk, zelfs wanneer er belangrijke relaties op het spel staan? Het is al die moeite niet waard. Vraag jezelf af: “Wat is beter? Mijn gelijk halen, of de vriendschap behouden?” Precies, probeer niet altijd je gelijk te halen. Je zult merken dat dit in het begin moeilijk is. Maar daarna creëer je veel meer rust voor jezelf. En dat is het belangrijkste!

2. Drang naar controle

Ook niet onbelangrijk & deze tip mag zeker niet ontbreken in het rijtje tips voor een gelukkig leven. Wees geen controlefreak en wees bereid om je drang naar controle over situaties en mensen op te geven. Laat anderen toe te zijn wie ze zijn en je voelt je direct veel beter. Probeer het maar eens uit!

3. Beschuldigingen

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en stop met anderen de schuld te geven. Het heeft geen zin. Het kost je alleen maar energie en het levert je verder niets op. Bespaar je de energie en kijk naar het positieve. Ontdek onder de foto nog meer tips voor een gelukkig leven.

tips voor een gelukkig leven  

4. Negativiteit

Raak niet verstrikt in een negatieve spiraal. Geloof in jezelf, geef jezelf kansen en denk niet altijd het slechtste over jezelf. Probeer de positieve punten te benoemen. Ook jij mag er zijn. 

5. Leg jezelf geen limieten op

Stop met jezelf limieten op te leggen over wat je kan en niet kan bereiken. Spreid je vleugels en vlieg zo hoog als je kan, zonder op voorhand aan je plafond te denken. Het is heel belangrijk om in jezelf te durven geloven. Geloof je in jezelf, dan kan je de hele wereld aan.

SUPERTIP:
Tips voor een gelukkig leven? Gebruik dit =>

6. Klaar niet over alles en iedereen

Niets of niemand kan je ongelukkig maken als je dat zelf niet toelaat. Laat het niet toe en wees positief. En wie je wel ongelukkig maakt, hoe erg het ook is, probeer het contact te verbreken. Je leeft immers maar één keer & het zou zonde zijn als je je leven door een ander laat bepalen.

7. Iedereen is uniek

Stop met voortdurend anderen te bekritiseren. Alle mensen zijn uniek, maar tegelijkertijd hetzelfde. We willen allemaal gelukkig worden, liefhebben en geliefd worden. Kritiek is geheel overbodig.

8. Indruk maken

Probeer niet zo hard iemand te zijn die je niet bent, want zo maak je echt geen indruk. Integendeel, anderen voelen zich aangetrokken tot jou wanneer je net alle maskers afwerpt en de echte ‘jij’ onthuld wordt.

9. Verzet tegen verandering

Verandering is goed en is het enige wat je van A naar B kan brengen. Je verzetten tegen verandering is dan ook het slechtste dat je kan doen.

10. Sta open voor nieuwe dingen

Stop met een etiket te plakken op alles en iedereen die anders is dan jij. Je verstand werkt enkel als het open staat voor nieuwe dingen.

11. Angst is een illusie

Angst bestaat niet echt en jij bent degene die het creëert. Je maakt jezelf gek. Stop er mee. Het kost je veel energie en het brengt je niet verder.

12. Smoezen

Stop met jezelf en andere smoesjes wijs te maken. In 99.9% van de gevallen zijn ze niet echt en verdoezelen ze de waarheid.

13. Het verleden

Het verleden loslaten is niet vanzelfsprekend, vooral wanneer het verleden zo mooi lijkt in vergelijking met het heden, en je bang bent van de toekomst. Maar het heden is alles wat je hebt. Stop met in het verleden te leven en leef in het hier en nu in alles wat je doet, met een oog op de toekomst. Enkel zo kan je genieten van het leven.

14. Leer loslaten

Leef niet op waar je van houdt, maar laat de zaken los die je onbewust aan banden leggen en je begrenzen in wat je kan en niet kan bereiken.

15. Leven naar de verwachting van anderen

Je leven is van jou en van jou alleen. Te veel mensen leven alsof hun leven anderen toebehoort. Ze leven naar de waarden, normen en het verwachtingspatroon van hun ouders, vrienden, vijanden, leraars, overheid en media. Maar jij niet, jij moet luisteren naar wat je innerlijke stem zegt. Je moet ontdekken wat je gelukkig maakt en dat ten allen koste nastreven. Je hebt maar één leven. Gebruik het om te doen wat jij, en niet anderen, belangrijk vindt. Hopelijk haal je veel voordeel uit mijn tips voor een gelukkig leven!

SUPERTIP:
Tips voor een gelukkig leven? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.