Ovenrooster schoonmaken? Als je ovenrooster vuil is, kan het een heel gedoe zijn om het schoon te maken. Niet alleen maakt het vuil en vet het moeilijk om het schoon te vegen, maar het kan ook nare geurtjes in je keuken en oven veroorzaken. Hieronder deel ik aantal handige tips om je ovenrooster schoon te maken.

 

SUPERTIP:
Ovenrooster snel schoonmaken? Gebruik dit =>

Ovenrooster schoonmaken

Verwarm eerst je oven voor op 200 graden. Dit kan helpen om bepaalde vetten door de warmte los te maken van je ovenrooster. Pak na ongeveer 10 minuten je ovenrooster uit de oven (met ovenhandschoenen). 

Ovenrooster schoonmaken met afwasmiddel

Kijk of je een emmer of een bak hebt waar de ovenrooster in past en leg hier je ovenrooster in. Mocht je dit niet hebben, leg je ovenrooster dan in de douche. Of mocht het passen, dan kan dit ook in de gootsteen. Giet vervolgens een kleine hoeveelheid afwasmiddel op het rek en gebruik een schrob-borstel om het schoon te maken. Je kunt hiervoor ook een goede schuurspons gebruiken. Spoel het ovenrooster daarna af met heet water en zet het zijn kant om te drogen.

ovenrooster schoonmaken

Ovenrooster schoonmaken met zuiveringszout

Heb je de vorige stap gedaan? Maar er zit nog steeds vuil aan je ovenrooster? Dan kan je het beste een pasta maken van gelijke delen water en zuiveringszout. Dankzij het zuiveringszout laat het overtollige vuil makkelijk los.

Breng de pasta op het ovenrooster aan en laat het ongeveer 15 minuten zitten. Schrob dan het ovenrooster met een borstel en spoel het af met heet water. Daarna laat je het ovenrooster weer drogen.

Zet je ovenrooster weer in de oven

Is je ovenrooster weer schoon? Plaats dan je ovenrooster weer in de oven op 200 graden voor 15 minuten. Hierdoor verwijder je alle eventuele aanwezige schoonmaakmiddelen dankzij de hitte. Zo je ovenrooster is weer schoon en klaar voor gebruik!

Maak tevens regelmatig je ovenrooster schoon. Dit zal helpen voorkomen dat voedsel zich erop ophoopt en gaat verbranden.

Ook interessant:

  1. Oven schoonmaken? Zo doe je dat!

 

SUPERTIP:
Ovenrooster snel schoonmaken? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.