Bakplaat schoonmaken? Als je de oven regelmatig gebruikt, ga je helaas te maken krijgen met een vieze bakplaat. Het is belangrijk om deze bakplaat goed schoon te houden om eventuele bacteriën te voorkomen. Of er ontstaan nare geurtjes in je oven. Hieronder deel ik graag een aantal handige tips om je bakplaat te kunnen schoonmaken.

 

SUPERTIP:
Bakplaat snel schoonmaken? Gebruik dit =>

Bakplaat schoonmaken

Begin met het weg schrapen van voedsel of vet dat zich op het oppervlak van de bakplaat heeft opgehoopt. Een metalen of houten spatel kan hierbij behulpzaam zijn. Zorg er wel voor dat je rustig te werk gaat om krassen te voorkomen. 

Doe vervolgens een klein beetje afwasmiddel op een spons of doek en veeg de bakplaat schoon met een schuursponsje. Om het vuil dat makkelijk los te krijgen is, zo eenvoudig weg te vegen. Spoel hierna de bakplaat af met warm water en droog de bakplaat af met een handdoek.

Gebruik een (tanden)borstel 

Als er zich voedsel of vet in de spleten heeft opgehoopt van de bakplaat of je hebt er nog vuil op zitten dat je met de schuurspons niet wegkreeg, gebruik dan een tandenborstel of een ander klein borsteltje om de bakplaat schoon te maken. Dankzij een tandenborstel kom je ook gemakkelijk in de kleine hoekjes.

Mocht dit nog niet succesvol zijn? Omdat de bakplaat echt super vies is…  Kun je het beste een beetje zuiveringszout op een sponsje doen en dan de vieze vlekken proberen weg te schrobben.

bakplaat schoonmaken

Bakplaat schoonmaken na gebruik

Wil je al deze stappen hiervoor voorkomen? Maak de bakplaat na elk gebruik goed schoon, vooral als je er vettig voedsel op hebt gekookt. Dit is iets waar de meeste mensen te lang mee wachten. Ze gebruiken de bakplaat 20x en gaan dan pas over tot het schoonmaken van de bakplaat.

Volg deze handige tips op en je bakplaat zal jarenlang schoon blijven. Een bakplaat schoonmaken hoeft niet moeilijk te zijn!

SUPERTIP:
Bakplaat snel schoonmaken? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.