Wil jij je matras schoonmaken met baking soda? Wanneer je je matras wilt schoonmaken, is het belangrijk om te beginnen met het verwijderen van al het stof. Gebruik hiervoor een stofzuiger met een zachte borstel. Zorg ervoor dat je de matras grondig stofzuigt, vooral in de naden en plooien. Daarna kan je je matras schoonmaken met baking soda. Hoe je dat doet, leg ik hieronder uit.

Matras schoonmaken met baking soda

Als je regelmatig je matras schoonmaakt, zal dit ervoor zorgen dat je slaapkamer een stuk hygiënischer is. Bovendien gaat je matras dan langer mee. Er zijn veel manieren om je matras schoon te maken, maar wanneer je baking soda gebruikt, ben je verzekerd van een diepgaande reiniging.

Baking soda is een veelzijdig product dat niet alleen dient om baksels op te laten rijzen, maar ook om je huis mee te reinigen. Het is een natuurlijk product en daardoor veilig voor je matras. Baking soda werkt door het absorberen van vocht en geurtjes.

Matras schoonmaken met baking soda

Matras schoonmaken met baking soda? Zoe doe je dat!

Spray je matras in met lauwwarm water en strooi daarna het baking soda eroverheen. Laat de baking soda minimaal 30 minuten intrekken, maar liefst een paar uur. Zodra het lang genoeg is ingetrokken pak je de stofzuiger om het overtollige baking soda te verwijderen.

Laat je matras vervolgens goed drogen voordat je er weer op gaat slapen. Je kunt je matras in de zon leggen, maar je kunt ook een föhn gebruiken om het drogen te versnellen.

Als je je matras schoonmaakt met baking soda, zorg er dan ook voor dat je regelmatig je beddengoed en kussens was. Een schoon matras is niet alleen hygiënischer, maar zorgt ook voor een fijner slaapklimaat.

Baking soda is dus een uitstekend middel om je matras mee schoon te maken.

SUPERTIP:
Baking soda nodig? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.