Omslag foto facebook (3)
kunstkerstboom

Kunstkerstboom kopen? De voordelen op een rij!

Met de feestdagen in zicht, rust meteen weer de vraag: ga ik dit jaar voor een echte kerstboom of voor een kunstkerstboom? Ik vind het ontzettend lekker, de geur van een vers gezaagde kerstboom. Het nadeel vind ik alleen dat een échte kerstboom ontzettend veel naalden verliest. Niet heel handig als je een huisdier of kinderen hebt. Daarnaast moet je ook elk jaar voor een nieuwe boom gaan als je kiest voor een echte kerstboom. Een kunstkerstboom is daarom ook milieuvriendelijker dan een natuurlijke boom, want je kan de boom elk jaar hergebruiken.

 

SUPERTIP:
Bekijk hier de goedkoopste kunstkerstbomen! Gebruik dit =>

 

Wat is een kunstkerstboom

Een kunstkerstboom, soms ook wel “nep kerstboom” genoemd, is een soort kunstboom die wordt gebruikt wordt om kerstmis te vieren. Deze bomen zijn gemaakt van materialen zoals plastic of PVC, en ze zijn te vinden in allerlei vormen, maten en kleuren. Ben je benieuwd naar alle soorten? Neem hier dan eens een kijkje!

 

Geen water geven

Een echte kerstboom moet dagelijks water krijgen, anders gaat hij dood. Een kunstkerstboom heeft nooit water nodig, dus je kunt hem de hele vakantieperiode laten staan zonder je er zorgen over te hoeven maken. Perfect! Want mijn échte planten overleven het ook al niet…

 

Duurzamer

Als je kinderen of huisdieren hebt, is een kunstkerstboom een veel betere optie dan een echte boom. Kunstbomen kunnen gemakkelijk schoongemaakt worden met een borstel en wat water, terwijl dennennaalden van een echte kerstboom moeilijk op te ruimen zijn en gevaarlijk voor kinderen en huisdieren.

 

Geen afval

Echte kerstbomen eindigen vaak in de vuilnisbak na de feestdagen. Kunstbomen kunnen voor meer dan een keer gebruikt worden, dus er komt geen afval bij kijken. Zo draag jij ook nog je steentje bij aan een beter milieu!

 

Geen allergische reactie

De sterke dennengeur van een echte kerstboom kan allergieën opwekken, waardoor kunstbomen een betere keuze zijn voor iedereen die last heeft van pollen allergieën.

 

Lampjes in een kunstkerstboom

Het voordeel van kunstkerstbomen is dat ze in veel verschillende maten verkrijgbaar zijn. Hierdoor vind jij altijd het geschikte formaat. Daarnaast zijn ze vaak al voorzien van lampjes, zo hoef jij geen tijd te verspillen om er zelf lampjes in te krijgen.

 

En als de feestdagen voorbij zijn, kan je de kerstboom weer opbergen op zolder voor volgend jaar. Als dat niet handig is!

 

SUPERTIP:
Bekijk hier de goedkoopste kunstkerstbomen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.