Met de feestdagen in zicht, rust meteen weer de vraag: ga ik dit jaar voor een echte kerstboom of voor een kunstkerstboom? Ik vind het ontzettend lekker, de geur van een vers gezaagde kerstboom. Het nadeel vind ik alleen dat een échte kerstboom ontzettend veel naalden verliest. Niet heel handig als je een huisdier of kinderen hebt. Daarnaast moet je ook elk jaar voor een nieuwe boom gaan als je kiest voor een echte kerstboom. Een kunstkerstboom is daarom ook milieuvriendelijker dan een natuurlijke boom, want je kan de boom elk jaar hergebruiken.

SUPERTIP:
Bekijk hier de goedkoopste kunstkerstbomen! Gebruik dit =>

Wat is een kunstkerstboom

Een kunstkerstboom, soms ook wel “nep kerstboom” genoemd, is een soort kunstboom die wordt gebruikt wordt om kerstmis te vieren. Deze bomen zijn gemaakt van materialen zoals plastic of PVC, en ze zijn te vinden in allerlei vormen, maten en kleuren. Ben je benieuwd naar alle soorten? Neem hier dan eens een kijkje!

Geen water geven

Een echte kerstboom moet dagelijks water krijgen, anders gaat hij dood. Een kunstkerstboom heeft nooit water nodig, dus je kunt hem de hele vakantieperiode laten staan zonder je er zorgen over te hoeven maken. Perfect! Want mijn échte planten overleven het ook al niet…

Duurzamer

Als je kinderen of huisdieren hebt, is een kunstkerstboom een veel betere optie dan een echte boom. Kunstbomen kunnen gemakkelijk schoongemaakt worden met een borstel en wat water, terwijl dennennaalden van een echte kerstboom moeilijk op te ruimen zijn en gevaarlijk voor kinderen en huisdieren.

Geen afval

Echte kerstbomen eindigen vaak in de vuilnisbak na de feestdagen. Kunstbomen kunnen voor meer dan een keer gebruikt worden, dus er komt geen afval bij kijken. Zo draag jij ook nog je steentje bij aan een beter milieu!

kunstkerstboom

Geen allergische reactie

De sterke dennengeur van een echte kerstboom kan allergieën opwekken, waardoor kunstbomen een betere keuze zijn voor iedereen die last heeft van pollen allergieën.

Lampjes in een kunstkerstboom

Het voordeel van kunstkerstbomen is dat ze in veel verschillende maten verkrijgbaar zijn. Hierdoor vind jij altijd het geschikte formaat. Daarnaast zijn ze vaak al voorzien van lampjes, zo hoef jij geen tijd te verspillen om er zelf lampjes in te krijgen.

En als de feestdagen voorbij zijn, kan je de kerstboom weer opbergen op zolder voor volgend jaar. Als dat niet handig is!

SUPERTIP:
Bekijk hier de goedkoopste kunstkerstbomen! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.