Leuke waterspelletjes voor jong en oud

Kinderen maar ook volwassenen blijven het altijd leuk vinden om met water te spelen. We hebben enkele hele leuke wateractiviteiten bij elkaar gezet. Je hebt er niet veel voor nodig, enkel goed weer en véél water.. Ze zijn leuk voor jong én oud!
 

 Waterballonnen pret

*Vul veel ballonnen met water en leg ze in een koelbox met icepacks of koelkast. Een ballon met ijskoud water is nog meer garantie voor veel plezier. Gooi de ballon over, wie hem laat knappen is af en heeft een nat pak. Of doe eens volleybal met waterballonnen. Gegarandeerd heel veel succes en tevens ook erg leuk als je kind een kinderfeestje heeft!

Laat een van de kinderen met een hoepel staan en een ander kind moet dan door de hoepel gooien naar iemand anders met een waterballon. Dit is ook altijd hilarisch, je weet niet waar en hoe de waterballon terecht komt. Je kunt ook als alternatief een handdoek gebruiken om de waterballon op te vangen. Degene waar de ballon knapt, is af. Klik hier voor de beste waterballonnen.

 

Waterpistolenpret

Koop of leen een paar waterpistolen, dit is ook altijd gegarandeerde waterpret. Leg een strandbal op de grond achter een lijn en maak aan de overkant ook een lijn waar de strandbal overheen moet. Spuit met het waterpistool tegen de bal aan. Wie het het snelst doet heeft gewonnen. Klik hier voor de beste waterpistolen.

 

Sproeiers

Sproeiers doen het ook altijd goed bij kinderen. Want wat is er nu leuker om onder en door de stralen van de sproeiers te kunnen rennen of met hun fietsen er door te rijden. Klik hier voor de beste watersproeiers.

 

Waterglijbaan

Met een langwerpig stuk plastic van enkele meters lang kun je een eigen waterglijbaan maken. Leg het stuk plastic op een vlakke en zachte ondergrond, bijvoorbeeld een grasveld. Sproei het plastic nat met een tuinslang, en blijf het goed nathouden voor het beste effect. Kinderen nemen een aanloopje en kunnen zich op hun buik over de waterglijbaan laten glijden. Klik hier voor de beste waterglijbanen.

 

Auto of fiets wassen

Als ze hun badkleding aanhebben kun je ze lekker de auto of fiets laten wassen. Ze zullen echt pret hebben en op het laatst kunnen ze de spons ook nog gebruiken voor een sponzengevecht.

 

Helemaal los gaan met water?  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.