Last van schimmel? Zo los je het op!

Schimmel in huis is nooit fijn.. Daarom is het belangrijk om het direct aan te pakken als het tevoorschijn komt. Dit kun je doen met een onwijs chemische bleek, maar je kunt het ook doen met 2 natuurlijke ingrediënten die je vast en zeker in huis hebt. Voordeel is dat dit middel geen blijvende schade aanricht en ook te gebruiken is op bijvoorbeeld muren en andere spullen.
 

Wat heb ik nodig?
  • 1 verse citroen
  • 250 ml witte azijn
  • Schone spons
  • Doekje om na te vegen
  • Plantenspuit
Hoe moet het?

Pers de citroen uit zodat je plus minus 60 ml verse citroensap hebt. Doe dit samen met de 250 ml witte azijn in een plantenspuit en schudt er kort mee. Spuit vervolgens het mengsel op de tegels. Laat dit 30 minuten intrekken en veeg het daarna af met het sponsje. Zorg dat je alle mogelijke schimmelresten verwijderd hebt. Veeg de tegels nogmaals na met het mengsel en een schoondoekje. Klaar!

Voorkomen

Het beste is natuurlijk om de schimmel te voorkomen op de badkamer, en eigenlijk in alle ruimtes. Dit doe je door voldoende te ventileren. Buiten dat de frisse lucht gezond voor jou als mens is, helpt het ook tegen schimmels. Als je heel erg warm doucht, dan is het slim om zowel de badkamerraam als de badkamerdeur open te laten staan. Zo kan de warme, vochtige lucht goed weg. Verder, laat geen vochtige handdoeken slingeren en veeg vochtige wanden altijd af.

 

Dit werkt ook tegen schimmel!  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.