Zwelling en roodheid van puistjes verminderen

Hoe kun je de roodheid van een puistje het beste verminderen? De roodhuid van een puistje is een ontstekingsreactie. Het helpt ons weefsel weer te herstellen en is een typische lichamelijke reactie. Maar er is niets irritanter als de hele wereld ons rode puistje kan zien. Gelukkig zijn er huismiddeltjes die de roodheid verminderen of verhullen.
 

1. IJs

Doe wat ijs in een schone doek (steriel). Leg dit voorzichtig op het puistje. De roodheid zal dan gaan verminderen. De koele temperatuur zal er voor zorgen  dat er minder of geen zwelling optreed en dat de roodheid afneemt.

 

2. Oogdruppels

Oogdruppels zijn gemaakt om roodheid te verminderen of te verwijderen.  Ze bevatten tetrahydrozoline -hydrochloride , dat helpt bij het verwijderen van roodheid ( gewoonlijk in de ogen) . Doe een beetje van de oogdruppels op een wattenstaafje en dep het op het puistje. Je zult zien dat de roodheid vermindert.

 

3. Ibuprofen

Verkruimel een tablet ibuprofen en meng dit met een beetje water tot er een soort van lijm ontstaat. Breng dit met een wattenstaafje aan op het puistje en laat het drogen. Als het droog is kun je het er weer afvegen. Je zult zien dat dit ook de roodheid wat wegneemt van het puistje.

 

4. Tandpasta

Smeer op het puistje een laagje tandpasta en laat dit een nacht lang zitten. De volgende ochtend kun je dit gewoon afwassen. Je zult zien dat de tandpasta helpt om het puistje uit te drogen. Gebruik geen tandpasta met fluoride of menthol. Dit zal het puistje alleen nog maar meer irriteren.

 

5. Citroen sap

Citroen sap heeft ook een werkende eigenschap tegen roodheid. Het beste kun je een beetje citroensap op een watje doen en dan een nachtje laten zitten. De volgende ochtend was je dan goed je gezicht met water. Kijk wel uit.. citroen heeft ook een blekende werking. Daarom is het beste om citroen in de nacht te gebruiken. Zonlicht en citroen zijn op de huid niet de beste vrienden. Het kan in combinatie met elkaar, je huid lichter maken.

Was verder dagelijks je gezicht met een aan jouw aangepaste face wash. Eerst met goed warm water om de poriën te openen en afspoelen met koud water om de poriën weer te sluiten. Heb je een normale tot vette huid is het verstandig om 1 of 2 keer in de week je gezicht te scrubben met een fijne scrub. Het is altijd belangrijk om daarna een goede gezichtscrème te gebruiken. Verder blijft het belangrijk om genoeg water te drinken, dit kun je eventueel doen met wat citroen er in. Probeer ook zoveel mogelijk van je puistjes af te blijven. Hoe meer je er aan zit, des te meer kans loop je op littekens.

 

Extreem veel last van puistjes? Dit werkt ook!  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.