koper poetsen

Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen. Je kan aan de slag gaan met een eigen gemaakt mengsel dat er voor zorgt dat koper weer gaan glanzen. Maar er is ook een bewezen product op de markt dat effectief werkt bij het reinigen van koper. Hieronder delen wij graag een aantal handige tips.

 

SUPERTIP:
Veel koper in huis? Gebruik dit =>

 

Wat is koper?

We gaan even terug naar de kern van koper. Koper is een chemisch element met symbool Cu (van Latijn: cuprum) en atoomnummer 29. Het is een zacht, kneedbaar en buigzaam metaal met een zeer hoge thermische en elektrische geleidbaarheid. Zuiver koper heeft een roodachtig-oranje kleur. Koper wordt gebruikt als geleider van warmte en elektriciteit, als bouwmateriaal, en als bestanddeel van verschillende voorwerpen voor in je huis. Denk hierbij aan een theekan en pannen. 

 

Maak zelf koper poets!

Neem om het poetsmiddel te maken een deel tandpasta en zuiveringszout en meng ze samen tot een pasta (let op: als je niet wilt dat het heel erg schuurt, gebruik dan minder zuiveringszout). Breng deze pasta op al je koperen stukken aan. Schrob het daarna weg met een zachte doek. Eenmaal schoon, spoel je de koperen spullen grondig af onder stromend water. Zorg ervoor dat er geen schoonmaakmiddel (pasta) op de koperen spullen achter blijven, want dat kan later schade veroorzaken.

 

Koper reinigen met koperpoets

Een van de bekendste en effectiefste producten voor het schoonmaken van je koper, is koperpoets. Het mooie van koperpoets is (zoals de naam al zegt) dat het speciaal ontwikkeld is voor het schoonmaken van koper.  Het voordeel is dan ook dat het dofheid en verkleuring voorkomt van zilveren of koperen kandelaars, antieke theepotten en andere voorwerpen van koper.

Hier kan je koperpoets het goedkoopst kopen >>

 

Met koffie en zout

Koffiedik kan ook gebruikt worden om koper te polijsten. Maak het oppervlak van je koperen voorwerp nat en maak een pasta van koffiedik en water, wrijf dan je mengsel over het voorwerp heen tot het weer glanst. Dit kan je het beste doen met een zachte, droge doek. Laat daana de koffiedik even intrekken. Een uurtje later kan je de koperen spullen afvegen met een natte doek.

 

Met citroen en zout

Misschien begin je het al te begrijpen, zout zorgt voor het schurende effect. En dankzij de zuren van een citroen kan je koper weer laten glazen. Is je koper erg vies geworden? Dan kan het heel goed werken om je koper schoon te maken met citroen en zout. Allereerst snij je een citroen door midden en doop je de citroen in zout. Het zout blijft nu vastzitten aan de citroen. Wrijf nu over het voorwerp, de glans begint weer terug te komen. Je gebruikt de citroen als een schuurspons om het gewenste resultaat te behalen.

 

SUPERTIP:
Veel koper in huis? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.