Magnetron schoonmaken met citroen? Magnetrons zijn geweldig voor het snel opwarmen van eten, maar daarnaast is het ook heel belangrijk als je magnetron goed schoon is. Als je een ei hebt gebakken, maak je toch ook je pan schoon? Raar maar waar, een magnetron maken we bijna nooit schoon na het warm maken van een maaltijd.. En dat terwijl er door de witte genoeg etensresten door je magnetron heen kunnen spatten. Daarnaast heb je ook nog plekjes die je moet schoonmaken waar je niet met een sponsje bij kan komen. Ik leg je daarom graag uit hoe jij je magnetron kan schoonmaken met een citroen.

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect voor het schoonmaken van je magnetron! Gebruik dit =>

Met behulp van een citroen en wat water kun je in minder dan 10 minuten al het vuil en de nare geurtjes uit de magnetron schoonmaken.

Magnetron schoonmaken met citroen? Zo doe je dat…

Stap 1: Snijd eerst een citroen door midden. Zet hierna de citroen in de magnetron en zet de magnetron voor 5 minuten aan. Als dit mogelijk is, het liefst op 750 a 1000 Watt. 

Door de warmte in de magnetron ontstaat er dankzij de citroen een damp. Door deze damp, vol met zuren, afkomstig van de citroen, kan je alle kleine hoekjes bereiken. Het vocht zoekt namelijk een uitweg en bereikt daardoor alle hoekjes in je magnetron.

Zijn de 5 minuten om? Haal de citroen uit de magnetron en doe er een paar druppels water op. Zet de citroen dan nog een keer 5 minuten in de magnetron op minimaal 75 Watt. Deze extra stap helpt om dankzij de stoom die vrij komt, alle etensresten die vastzitten in de magnetron, extra goed los te maken. Hoe warmer de magnetron wordt en hoe meer vocht er aanwezig is, hoe sneller de vieze plekken los komen en naar beneden zullen drijven. Je weekt de vuile plekken namelijk los.

Stap 2:  Haal de citroen uit de magnetron en veeg al het vuil er uit met een schone doek. Dit kan je het beste doen met keukenpapier. Er kunnen wat zichtbare vlekken in je magnetron achterblijven, maar maak je geen zorgen die gaan er bij de volgende stap wel af!

Stap 3: Meng gelijke delen water en witte azijn en giet het in een kom. Doe dit kommetje (magnetron bestendig) in je magnetron en verwarm het weer voor 5 minuten op minimaal 750 Watt. Dit helpt je namelijk bij het verwijderen van de laatste resten die niet vrij zijn gekomen bij het gebruik van de citroen.

Veeg hierna je magnetron schoon met keukenpapier en laat de deur dan 10 minuten open staan om te drogen.. De volgende keer dat je eten opwarmt, zal je magnetron weer fris ruiken! Dit komt door de eerste stap. De citroen zorgt voor een heerlijke en frisse geur in je magnetron. Je magnetron schoonmaken met citroen is gelukt!

magnetron schoonmaken met citroen

De voordelen van een magnetron schoonmaken met citroen

  • Het kost minder dan 10 minuten om de magnetron schoon te maken, en het resultaat is geweldig!
  • Dankzij de citroen blijft er een heerlijke geur achter.
  • Het is milieuvriendelijk om zo je magnetron schoon te maken.

Een magnetron schoonmaken met citroen was nog nooit zo makkelijk!

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect voor het schoonmaken van je magnetron! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.