Omslag foto facebook (3)
Magnetron schoonmaken met citroen

Magnetron schoonmaken met citroen? Doe je zo!

Magnetrons zijn geweldig voor het snel opwarmen van eten, maar daarnaast is het ook heel belangrijk als je magnetron goed schoon is. Als je een ei hebt gebakken, maak je toch ook je pan schoon? Raar maar waar, een magnetron maken we bijna nooit schoon na het warm maken van een maaltijd.. En dat terwijl er door de witte genoeg etensresten door je magnetron heen kunnen spatten. Daarnaast heb je ook nog plekjes die je moet schoonmaken waar je niet met een sponsje bij kan komen. Ik leg je daarom graag uit hoe jij je magnetron kan schoonmaken met een citroen.

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect voor het schoonmaken van je magnetron! Gebruik dit =>

 

Met behulp van een citroen en wat water kun je in minder dan 10 minuten al het vuil en de nare geurtjes uit de magnetron schoonmaken.

Hoe maak ik mijn magnetron schoon?

Stap 1: Snijd eerst een citroen door midden. Zet hierna de citroen in de magnetron en zet de magnetron voor 5 minuten aan. Als dit mogelijk is, het liefst op 750 a 1000 Watt. 

Door de warmte in de magnetron ontstaat er dankzij de citroen een damp. Door deze damp, vol met zuren, afkomstig van de citroen, kan je alle kleine hoekjes bereiken. Het vocht zoekt namelijk een uitweg en bereikt daardoor alle hoekjes in je magnetron.

Zijn de 5 minuten om? Haal de citroen uit de magnetron en doe er een paar druppels water op. Zet de citroen dan nog een keer 5 minuten in de magnetron op minimaal 75 Watt. Deze extra stap helpt om dankzij de stoom die vrij komt, alle etensresten die vastzitten in de magnetron, extra goed los te maken. Hoe warmer de magnetron wordt en hoe meer vocht er aanwezig is, hoe sneller de vieze plekken los komen en naar beneden zullen drijven. Je weekt de vuile plekken namelijk los.

Stap 2:  Haal de citroen uit de magnetron en veeg al het vuil er uit met een schone doek. Dit kan je het beste doen met keukenpapier. Er kunnen wat zichtbare vlekken in je magnetron achterblijven, maar maak je geen zorgen die gaan er bij de volgende stap wel af!

Stap 3: Meng gelijke delen water en witte azijn en giet het in een kom. Doe dit kommetje (magnetron bestendig) in je magnetron en verwarm het weer voor 5 minuten op minimaal 750 Watt. Dit helpt je namelijk bij het verwijderen van de laatste resten die niet vrij zijn gekomen bij het gebruik van de citroen.

Veeg hierna je magnetron schoon met keukenpapier en laat de deur dan 10 minuten open staan om te drogen.. De volgende keer dat je eten opwarmt, zal je magnetron weer fris ruiken! Dit komt door de eerste stap. De citroen zorgt voor een heerlijke en frisse geur in je magnetron.

 

De voordelen zijn dan ook…

  • Het kost minder dan 10 minuten om de magnetron schoon te maken, en het resultaat is geweldig!
  • Dankzij de citroen blijft er een heerlijke geur achter.
  • Het is milieuvriendelijk om zo je magnetron schoon te maken.

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect voor het schoonmaken van je magnetron! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.