Magnetron schoonmaken met citroen

Magnetron schoonmaken met citroen? Doe je zo!

Magnetrons zijn geweldig voor het snel opwarmen van eten, maar daarnaast is het ook heel belangrijk als je magnetron goed schoon is. Als je een ei hebt gebakken, maak je toch ook je pan schoon? Raar maar waar, een magnetron maken we bijna nooit schoon na het warm maken van een maaltijd.. En dat terwijl er door de witte genoeg etensresten door je magnetron heen kunnen spatten. Daarnaast heb je ook nog plekjes die je moet schoonmaken waar je niet met een sponsje bij kan komen. Ik leg je daarom graag uit hoe jij je magnetron kan schoonmaken met een citroen.

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect voor het schoonmaken van je magnetron! Gebruik dit =>

 

Met behulp van een citroen en wat water kun je in minder dan 10 minuten al het vuil en de nare geurtjes uit de magnetron schoonmaken.

Hoe maak ik mijn magnetron schoon?

Stap 1: Snijd eerst een citroen door midden. Zet hierna de citroen in de magnetron en zet de magnetron voor 5 minuten aan. Als dit mogelijk is, het liefst op 750 a 1000 Watt. 

Door de warmte in de magnetron ontstaat er dankzij de citroen een damp. Door deze damp, vol met zuren, afkomstig van de citroen, kan je alle kleine hoekjes bereiken. Het vocht zoekt namelijk een uitweg en bereikt daardoor alle hoekjes in je magnetron.

Zijn de 5 minuten om? Haal de citroen uit de magnetron en doe er een paar druppels water op. Zet de citroen dan nog een keer 5 minuten in de magnetron op minimaal 75 Watt. Deze extra stap helpt om dankzij de stoom die vrij komt, alle etensresten die vastzitten in de magnetron, extra goed los te maken. Hoe warmer de magnetron wordt en hoe meer vocht er aanwezig is, hoe sneller de vieze plekken los komen en naar beneden zullen drijven. Je weekt de vuile plekken namelijk los.

Stap 2:  Haal de citroen uit de magnetron en veeg al het vuil er uit met een schone doek. Dit kan je het beste doen met keukenpapier. Er kunnen wat zichtbare vlekken in je magnetron achterblijven, maar maak je geen zorgen die gaan er bij de volgende stap wel af!

Stap 3: Meng gelijke delen water en witte azijn en giet het in een kom. Doe dit kommetje (magnetron bestendig) in je magnetron en verwarm het weer voor 5 minuten op minimaal 750 Watt. Dit helpt je namelijk bij het verwijderen van de laatste resten die niet vrij zijn gekomen bij het gebruik van de citroen.

Veeg hierna je magnetron schoon met keukenpapier en laat de deur dan 10 minuten open staan om te drogen.. De volgende keer dat je eten opwarmt, zal je magnetron weer fris ruiken! Dit komt door de eerste stap. De citroen zorgt voor een heerlijke en frisse geur in je magnetron.

 

De voordelen zijn dan ook…

  • Het kost minder dan 10 minuten om de magnetron schoon te maken, en het resultaat is geweldig!
  • Dankzij de citroen blijft er een heerlijke geur achter.
  • Het is milieuvriendelijk om zo je magnetron schoon te maken.

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect voor het schoonmaken van je magnetron! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.