Spinnen in huis?Hard gillen en drie keer slikken is wat de meeste mensen doen als ze een spin tegenkomen. Liefst laat je de klus opknappen door iemand anders, maar soms moet je. Door het zachte weer zijn spinnen en ander ongedierte groter dan gemiddeld en dat is niet iets wat je graag tegenkomt in huis. Gelukkig kun je zo ook heel simpel buiten de deur houden. Niet met een bordje aan de deur, maar wel met een bepaalde geur waar ze absoluut niet tegen kunnen. Ze gruwelen ervan en keren direct om. Het is eigenlijk een soort Halloween voor spinnen het hele jaar door! 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect tegen het bestrijden van spinnen! Gebruik dit =>

 

Spinnen in huis? Gebruik pepermuntolie

De geur dat spinnen, vliegen, muggen, muizen en ander ongedierte buiten de deur houdt is pepermuntolie. Pepermuntolie heeft sterke eigenschappen en een sterke geur. Tegen bepaalde kwalen zijn deze speciale eigenschappen goed inzetbaar, maar ook tegen ongedierte! Je doet de kruipende beestjes er niet mee, maar ze verlaten met piepende banden de woning. En dat is nog beter, toch? Hoef je geen ‘lijken’ op te ruimen én je hebt ze niet in huis.

Hoe zet je pepermuntolie in?

Het enige wat jij moet doen is pepermuntolie op een aantal katoenen doekjes druppelen. Leg de doekjes op plaatsen waar je veel ongedierte tegenkomt. Na ongeveer 3 weken zullen de geurtjes zijn uitgewerkt en breng je opnieuw wat druppels aan. Wat je ook nog kunt doen is pepermuntolie in een geurbrander. De geur is dan nog sterker en dat is iets wat je zelf moet bepalen of je dat prettig vindt.

spinnen in huis

Spinnen in huis? Pak de stofzuiger

Zie je in je woonkamer ergens een web zitten? Het beste kan je deze webben verwijderen met een stofzuiger. Misschien niet heel ‘diervriendelijk’ maar je zocht zelf naar het verwijderen van spinnen in huis. We geven je dan ook graag nog een tip. Zie jij ergens een spin zitten? Maar durf je de spin niet te verwijderen?  Ook dan is de stofzuiger jouw perfecte hulpmiddel om de spin te verwijderen. Zuig de spin op. 🙂 Zorg er wel voor dat je de stofzuigerzak verwijdert en buiten je huis weggooit.

 

Koude dagen zorgt voor spinnen in huis

Met de koude dagen in zicht proberen spinnen warme plekjes op te zoeken. Probeer daarom alle kieren en gaten de dichten en installeer bijvoorbeeld tochtstrips. Snoei ook bomen en planten die dicht in de buurt van je huis staan, want spinnen kruipen graag naar binnen zodra het kouder wordt.

 

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect tegen het bestrijden van spinnen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.