Omslag foto facebook (3)
spinnen in huis

Spinnen in huis? Zo kom je er van af!

Hard gillen en drie keer slikken is wat de meeste mensen doen als ze een spin tegenkomen. Liefst laat je de klus opknappen door iemand anders, maar soms moet je. Door het zachte weer zijn spinnen en ander ongedierte groter dan gemiddeld en dat is niet iets wat je graag tegenkomt in huis. Gelukkig kun je zo ook heel simpel buiten de deur houden. Niet met een bordje aan de deur, maar wel met een bepaalde geur waar ze absoluut niet tegen kunnen. Ze gruwelen ervan en keren direct om. Het is eigenlijk een soort Halloween voor spinnen het hele jaar door!
 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect tegen het bestrijden van spinnen! Gebruik dit =>

 

Pepermuntolie

De geur dat spinnen, vliegen, muggen, muizen en ander ongedierte buiten de deur houdt is pepermuntolie. Pepermuntolie heeft sterke eigenschappen en een sterke geur. Tegen bepaalde kwalen zijn deze speciale eigenschappen goed inzetbaar, maar ook tegen ongedierte! Je doet de kruipende beestjes er niet mee, maar ze verlaten met piepende banden de woning. En dat is nog beter, toch? Hoef je geen ‘lijken’ op te ruimen én je hebt ze niet in huis.

Hoe zet je pepermuntolie in?

Het enige wat jij moet doen is pepermuntolie op een aantal katoenen doekjes druppelen. Leg de doekjes op plaatsen waar je veel ongedierte tegenkomt. Na ongeveer 3 weken zullen de geurtjes zijn uitgewerkt en breng je opnieuw wat druppels aan. Wat je ook nog kunt doen is pepermuntolie in een geurbrander. De geur is dan nog sterker en dat is iets wat je zelf moet bepalen of je dat prettig vindt.

 

De stofzuiger

Zie je in je woonkamer ergens een web zitten? Het beste kan je deze webben verwijderen met een stofzuiger. Misschien niet heel ‘diervriendelijk’ maar je zocht zelf naar het verwijderen van spinnen in huis. We geven je dan ook graag nog een tip. Zie jij ergens een spin zitten? Maar durf je de spin niet te verwijderen?  Ook dan is de stofzuiger jouw perfecte hulpmiddel om de spin te verwijderen. Zuig de spin op. 🙂 Zorg er wel voor dat je de stofzuigerzak verwijdert en buiten je huis weggooit.

 

Koude dagen

Met de koude dagen in zicht proberen spinnen warme plekjes op te zoeken. Probeer daarom alle kieren en gaten de dichten en installeer bijvoorbeeld tochtstrips. Snoei ook bomen en planten die dicht in de buurt van je huis staan, want spinnen kruipen graag naar binnen zodra het kouder wordt.

 

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect tegen het bestrijden van spinnen! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.