Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering. Maar ook ouder worden heeft zijn charmes, het hoort tenslotte ook gewoon bij het leven. Huidveroudering is wel te vertragen, maar daar moet je dan zelf wel iets voor doen. Er zijn bepaalde factoren die erg schadelijk zijn voor de huid en als je daar al mee mindert of helemaal weg laat, zul je zien dat je huid er weer een stuk frisser gaat uit zien. 

Begin met een anti-rimpelcrème tegen huidveroudering

Het is verstandig dat je rond je 25ste levensjaar begint met het smeren van een anti-rimpelcrème. Ook teveel zonnen of onder de zonnebank gaan is schadelijk voor je huid. Doe dit dus beide met mate. Als je een roker bent, is het heel goed als je met deze slechte gewoonte gaat stoppen. De stof die je door het roken binnen krijgt werkt het zelfde op je huid als wat zonlicht doet. Verder is het van belang om zo veel mogelijk stress te vermijden en te matigen of stoppen met alcohol. Ga ook op tijd slapen. Door slaap te kort heb je meer last van ontstekingsverschijnselen.

Als je niet genoeg doet bewegen, krijgt je huid ook geen goede doorbloeding. Het is dus van belang dat je meer beweegt.

 

SUPERTIP:
Sneller van je rimpels af? Gebruik dit =>

 

Deze 8 voedingsmiddelen dragen bij tot een mooie, gezonde huid.

De huid heeft vitamine C nodig. Het helpt rimpels en fijne lijntjes in de huid te verminderen, verbetert de elasticiteit van de huid en houdt de huid gezond. Voedingsmiddelen rijk aan vitamine C zijn citrusvruchten, groene groenten (zoals spinazie), tomaten, kool en broccoli. 

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink helpen huidbeschadiging door milieu of veroudering te herstellen en verbeteren de huid. De huid heeft zink nodig voor de groei van huidcellen en de aanmaak van huidproteïnen, die de huid helpen genezen. Voedingsmiddelen rijk aan zink zijn mager vlees, gevogelte, vis, oesters, bonen, noten, volle granen en zuivelproducten. Voeding is dan ook een van de belangrijkste onderdelen van huidverzorging. Het is geen geheim dat voeding zowel kan veroorzaken als het voorkomen van huidveroudering.

  1. Alle soorten bessen helpen om het collageen wat in je huid zit te beschermen tegen de vrije radicalen. Drink dus regelmatig een smoothie met heerlijke bessen er in.
  2. Havermout is super gezond. Het eten er van houdt je bloedsuiker goed in balans. Het bevat bovendien nog een stofje wat huidbeschadigingen tegen gaat.
  3. Avocado’s zitten vol met gezonde vetten, die je huid helpen te hydrateren.
  4. Spruitjes zijn een bron van vitamine A en C en foliumzuur en dit zijn nu echt de boosters voor je huid.
  5. Groene bladgroenten doen een wonder aan de huid. In groene bladgroenten zit een stofje genaamd chlorofyl en laat chlorofyl nou net het stofje zijn wat de lever reinigt. Een schone lever betekend een schone huid.
  6. Pure chocolade zit vol met anti-oxidanten die de bloedsomloop en celvernieuwing stimuleren.
  7. Olijfolie is rijk aan vitamine E en omega 6. Deze zorgen beide voor een gladde en stralende huid. Je moet dan wel altijd voor de biologische, koudgeperste olijfolie kiezen.

huidveroudering

Water is belangrijk tegen huidveroudering

Dagelijkse inname van water is essentieel voor de gezondheid van de huid. Het hydrateert de huidcellen en verbetert de bloedsomloop. Drink elke dag minstens 2 liter water, of een half glas per 17 kg. van het lichaamsgewicht.

 

Huidveroudering? Zorg voor voldoende nachtrust

Je huid wordt mooier als je elke nacht voldoende slaap krijgt. Als je een goede huid krijgt, voel je je beter over jezelf, wat huidverzorging gemakkelijker voor je maakt. Zorg dat je altijd een goede huidroutine hebt, die je voor het slapen gaan kunt doen, al duurt het maar 10 minuten. 

 

Ik hoop dat je wat aan deze tips tegen huidveroudering hebt. Ben je benieuwd naar hoe je sneller in slaap kunt vallen? Klik hier >>.

 

SUPERTIP:
Sneller van je rimpels af? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.