Omslag foto facebook (3)
Huidveroudering

Huidveroudering? Dit kan je er tegen doen!

Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering. Maar ook ouder worden heeft zijn charmes, het hoort tenslotte ook gewoon bij het leven. Huidveroudering is wel te vertragen, maar daar moet je dan zelf wel iets voor doen. Er zijn bepaalde factoren die erg schadelijk zijn voor de huid en als je daar al mee mindert of helemaal weg laat, zul je zien dat je huid er weer een stuk frisser gaat uit zien.
 

Beginnen met een anti-rimpelcrème

Het is verstandig dat je rond je 25ste levensjaar begint met het smeren van een anti-rimpelcrème. Ook teveel zonnen of onder de zonnebank gaan is schadelijk voor je huid. Doe dit dus beide met mate. Als je een roker bent, is het heel goed als je met deze slechte gewoonte gaat stoppen. De stof die je door het roken binnen krijgt werkt het zelfde op je huid als wat zonlicht doet. Verder is het van belang om zo veel mogelijk stress te vermijden en te matigen of stoppen met alcohol. Ga ook op tijd slapen. Door slaap te kort heb je meer last van ontstekingsverschijnselen.

Als je niet genoeg doet bewegen, krijgt je huid ook geen goede doorbloeding. Het is dus van belang dat je meer beweegt.

 

SUPERTIP:
Sneller van je rimpels af? Gebruik dit =>

 

Deze 8 voedingsmiddelen dragen bij tot een mooie, gezonde huid.

De huid heeft vitamine C nodig. Het helpt rimpels en fijne lijntjes in de huid te verminderen, verbetert de elasticiteit van de huid en houdt de huid gezond. Voedingsmiddelen rijk aan vitamine C zijn citrusvruchten, groene groenten (zoals spinazie), tomaten, kool en broccoli. 

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink helpen huidbeschadiging door milieu of veroudering te herstellen en verbeteren de huid. De huid heeft zink nodig voor de groei van huidcellen en de aanmaak van huidproteïnen, die de huid helpen genezen. Voedingsmiddelen rijk aan zink zijn mager vlees, gevogelte, vis, oesters, bonen, noten, volle granen en zuivelproducten. Voeding is dan ook een van de belangrijkste onderdelen van huidverzorging. Het is geen geheim dat voeding zowel kan veroorzaken als het voorkomen van huidveroudering.

  1. Alle soorten bessen helpen om het collageen wat in je huid zit te beschermen tegen de vrije radicalen. Drink dus regelmatig een smoothie met heerlijke bessen er in.
  2. Havermout is super gezond. Het eten er van houdt je bloedsuiker goed in balans. Het bevat bovendien nog een stofje wat huidbeschadigingen tegen gaat.
  3. Avocado’s zitten vol met gezonde vetten, die je huid helpen te hydrateren.
  4. Spruitjes zijn een bron van vitamine A en C en foliumzuur en dit zijn nu echt de boosters voor je huid.
  5. Groene bladgroenten doen een wonder aan de huid. In groene bladgroenten zit een stofje genaamd chlorofyl en laat chlorofyl nou net het stofje zijn wat de lever reinigt. Een schone lever betekend een schone huid.
  6. Pure chocolade zit vol met anti-oxidanten die de bloedsomloop en celvernieuwing stimuleren.
  7. Olijfolie is rijk aan vitamine E en omega 6. Deze zorgen beide voor een gladde en stralende huid. Je moet dan wel altijd voor de biologische, koudgeperste olijfolie kiezen.

 

Water is belangrijk!

Dagelijkse inname van water is essentieel voor de gezondheid van de huid. Het hydrateert de huidcellen en verbetert de bloedsomloop. Drink elke dag minstens 2 liter water, of een half glas per 17 kg. van het lichaamsgewicht.

 

Voldoende nachtrust

Je huid wordt mooier als je elke nacht voldoende slaap krijgt. Als je een goede huid krijgt, voel je je beter over jezelf, wat huidverzorging gemakkelijker voor je maakt. Zorg dat je altijd een goede huidroutine hebt, die je voor het slapen gaan kunt doen, al duurt het maar 10 minuten. 

 

Ik hoop dat je wat aan deze tips tegen huidveroudering hebt. Ben je benieuwd naar hoe je sneller in slaap kunt vallen? Klik hier >>.

 

SUPERTIP:
Sneller van je rimpels af? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

droge lippen
🍏 Gezondheid
Droge lippen? Dit is de oorzaak!

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen.

Lees meer »
griep voorkomen
🍏 Gezondheid
Griep voorkomen? Doe je zo!

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat.

Lees meer »
dode plant
🌵 Tuin
Dode plant? Dit is de oorzaak!

Planten hebben alleen wat water en licht nodig om ze te zien stralen en groeien. Simpel genoeg toch? Voor iemand met groene vingers wel, maar voor de rest van de mensheid is het runnen van een huishouden een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
lang weekend
👀 Diverse tips
Lang weekend? Zo lijkt je weekend langer!

Weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan.

Lees meer »
Huidveroudering
🍏 Gezondheid
Huidveroudering? Dit kan je er tegen doen!

Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.