Omslag foto facebook (3)

Zo verwijder je een boomstronk

Een boomstronk is over het algemeen een leuk stukje decoratie in de tuin. Toch kan het soms zo zijn dat je een boomstronk wilt of moet verwijderen, bijvoorbeeld wanneer het schade aan de fundering brengt. In de praktijk blijkt dat kleine stronkje dan ook enorm lastig te verwijderen is. Als je dit herkent, dan hebben wij vandaag een verlossende tip voor jou!
 

Hoe moet het?
  1. Zaag zoveel mogelijk van de boomstronk af.
  2. Boor enkele gaten loodrecht in de stronk, vul ze met natriumchloraat en dek ze af zodat er geen regen bij kan. Wacht een maand en stook er dan een vuurtje op. De stronk zal eenvoudig de grond uit branden.

Of

Gooi in de geboorde gaten ontstopper met heet water.

Of

Frees de boomstronk in. Vervolgens gooi je er een grote laag compost overheen en laat je dit begroeien met wat voor gewas dan ook. De stronk zal op den duur wegrotten en voedingstoffen afstaan aan de planten.

Of

Sla koper in de levende boom. Hierdoor krijgt de boom kopervergiftiging en gaat ‘ie dood.

Of

Boor diepe gaten in de stronk en strooi er simpele keukenzout in. Het zout zal vocht aantrekken en de stronk verrot. Werkt ook goed tegen onkruid op het terras, alleen geen gaten in boren dan.

 

Geen ontstoppingsmiddel in huis?  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

droge lippen
🍏 Gezondheid
Droge lippen? Dit is de oorzaak!

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen.

Lees meer »
griep voorkomen
🍏 Gezondheid
Griep voorkomen? Doe je zo!

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat.

Lees meer »
dode plant
🌵 Tuin
Dode plant? Dit is de oorzaak!

Planten hebben alleen wat water en licht nodig om ze te zien stralen en groeien. Simpel genoeg toch? Voor iemand met groene vingers wel, maar voor de rest van de mensheid is het runnen van een huishouden een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
lang weekend
👀 Diverse tips
Lang weekend? Zo lijkt je weekend langer!

Weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan.

Lees meer »
Huidveroudering
🍏 Gezondheid
Huidveroudering? Dit kan je er tegen doen!

Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.