Een boomstronk is over het algemeen een leuk stukje decoratie in de tuin. Toch kan het soms zo zijn dat je een boomstronk wilt of moet verwijderen, bijvoorbeeld wanneer het schade aan de fundering brengt. In de praktijk blijkt dat kleine stronkje dan ook enorm lastig te verwijderen is. Als je dit herkent, dan heb ik gelukkig een aantal handige tips voor jou!

 

Boomstronk verwijderen met een zaag

Als je een klein stukje van de wortels en de boomstronk afsnijdt, met behulp van een betonzaag of een cirkelzaag, is het vaak mogelijk om deze vervolgens met de hand of een schep uit de grond te trekken. Dit is echter niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld als de boomstronk diep in de grond zit, of te groot van formaat is. In dat geval kun je proberen de boomstronk uit te graven of met behulp van een bulldozer of trekker naar boven te trekken.

boomstronk verwijderen

Boomstronk verwijderen met keukenzout

Wil je liever zelf de boomstronk verwijderen? En heb je de tijd? Probeer dan gaten in de boomstronk te boren en vul deze gaten met keukenzout. Het zou zal namelijk vocht aantrekken waardoor de boomstronk binnen elke dagen/ weken zal gaan rotten. Hierdoor is het uiteindelijk makkelijker om de boomstronk te verwijderen. Dit kost natuurlijk wel even geduld. Niet zo milieu-vriendelijk, maar wel heel effectief, je kunt de gaten ook vullen met ontstopper voor een sneller proces.

Boomstronk verwijderen? Herstel de grond!

Na het verwijderen van de boomstronk is het belangrijk om de grond te herstellen. Hiervoor kan je zaaien of bemesten. Zo zal de grond weer vruchtbaar worden en kan er weer een boom of plant geplant worden. Wanneer je niet zelf over deze machines beschikt, kan je hiervoor een tuinman inhuren. Deze zal ervoor zorgen dat de grond hersteld wordt en dat er weer een boom kan worden geplant.

Snelle & handige tips om een boomstronk te verwijderen

  • Maak een wig van hout of ijzer. Als je de wig in de grond steekt en erop duwt, dan zal de boomstronk omhoog komen.
  • Gebruik een kettingzaag. Als je goed uitkijkt, dan kan je de boomstronk gemakkelijk in stukken zagen.
  • Gebruik een hydraulische kraan. Deze is het beste om grote boomstronken te verwijderen.
  • Gebruik een bulldozer of tractor. Deze machines zijn het beste om grote boomstronken mee weg te rijden.

Hopelijk kan je nu met succes je boomstronk verwijderen!

 

Ook interessant:

  1. Onkruid verwijderen doe je zo!

SUPERTIP:

Geen ontstoppingsmiddel in huis?  Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.