Kattenbak stinkt? Dit is geen prettige aangelegenheid. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kat. Een goede manier om dit probleem op te lossen, is natuurlijk door de kattenbak regelmatig schoon te maken… Maar wat als dit niet werkt? Ontdek hieronder meer handige tips.

SUPERTIP:
Oude kattenbak? Ga voor een nieuwe! Gebruik dit =>

Kattenbak stinkt? Verschoon de kattenbak

Het is belangrijk om de kattenbak minstens één keer per week te vullen met nieuwe korrels. Het is ook belangrijk om de plek waar de kattenbak staat schoon te houden. Vooral als je geen vaste kattenbak hebt, is het belangrijk om de plek waar de bak staat goed schoon te houden. Gebruik een natte doek of een speciaal schoonmaakmiddel om dit te doen. Vervang dus niet alleen de kattenbak van nieuwe kattenbak korrels, maar ga er ook doorheen met een schoonmaakmiddel.

kattenbak stinkt

Geurtjes absorberen

Gebruik kattenbakkorrels die geurtjes absorberen, deze houden de kattenbak fris en geurvrij. Zoals het product hieronder met een heerlijke babypoeder geur.

kattenbak korrels

Klik hier>> om het product te bekijken.

Kattenbak stinkt? Verstop je kattenbak niet

Zet je kattenbak in een goed geventileerde ruimte, zo kan de vieze lucht gemakkelijk ontsnappen en zal er geen stinkende kattenbakgeur in huis hangen.

Zorg voor voldoende vulling

Zorg ervoor dat er altijd genoeg kattenbakvulling in de bak zit, als je kat te weinig vulling heeft om te poepen en plassen, zal de bak sneller stinken.

Zet de kattenbak niet in zonlicht

Zorg ervoor dat je kattenbak niet in direct zonlicht staat, de zon kan de vieze luchtjes versterken.

Kattenbak stinkt? Korte & effectieve tips

  1. Maak de bak elke dag schoon.
  2. Gebruik fris water om hem schoon te maken.
  3. Gebruik een beetje azijn als het erg vies is.
  4. Spuit een citrusgeur in de kattenbak voor een frisse geur.
  5. Zorg dat je kat genoeg drinkt, zodat er minder ‘urine’ in de bak terechtkomt. Door het water wordt de urine namelijk minder sterk van geur.

Neem contact op met je dierenarts

Als je kattenbak nog steeds stinkt, neem dan contact op met je dierenarts. Er kunnen andere oorzaken zijn, zoals een infectie of aandoening. Een zieke kat kan namelijke vaker poepen of plassen, waardoor de kans op een stinkende kattenbak toeneemt. Als je kat gezond is, zal hij of zij minder vieze luchtjes produceren. Al helemaal als je regelmatig de kattenbak schoonmaakt, maar de frisse geur snel verdwenen is, dan kan de dierenarts je verder helpen. 

SUPERTIP:
Oude kattenbak? Ga voor een nieuwe! Gebruik dit =>

Weet jij nog handige tips? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.