Schoonmaken met (zuivere) pure alcohol is een geweldige manier om bijna al je oppervlakken schoon te krijgen zonder agressieve chemicaliën te gebruiken. Alcohol is een ontsmettingsmiddel, dus het kan bacteriën en virussen doden bij aanraking. Het is ook een oplosmiddel, wat betekent dat het vuil, vet en andere kleverige stoffen kan oplossen. Al met al het perfecte schoonmaakmiddel!

 

Ramen en spiegels reinigen met pure alcohol

Meng een half kopje alcohol met een half kopje water en een eetlepel azijn. Maak hier je ramen en spiegels mee schoon. Je zult zien dat je streep vrije spiegels en ramen achter laat. 

 

Wasbakken, tegels, badkamers en roestvrijstaal vlekvrij maken

Doe een klein beetje alcohol op een doekje en je wrijft moeiteloos alle (water) vlekken en bacteriën weg van elk oppervlak en roestvrijstalen voorwerpen.

 

SUPERTIP:
Dit mag ook niet ontbreken als je gaat schoonmaken! Gebruik dit =>

 

Graniet reinigen met pure alcohol

Meng 1/4 alcohol met twee of drie kopjes water en voeg hier nog een paar druppels afwasmiddel aan toe om je granieten aanrechtblad weer spik en span te krijgen.

 

Haarproducten verwijderen

Gel- en haarlak vlekken verwijder je eenvoudig met een beetje alcohol. Borstels laat je in een 50/50 verhouding weken en andere vlekken verwijder je met een schone doek en wat alcohol.

 

Vorst vrije auto

Meng één deel alcohol met 5 delen water en breng het aan op de autoruiten om krabben in de vroege ochtend uurtjes te voorkomen.

 

Reiniger je mobiele telefoon en toetsenbord met pure alcohol

Doe een klein beetje alcohol op een droge doek en veeg al je gadgets inclusief toetsenbord en muis schoon. Dankzij de alcohol worden alle bacteriën verwijderd.

 

Verwijder permanente markers en andere inktvlekken

Gebruik alcohol om permanente markers, stiften en pen vlekken te verwijderen van harde oppervlaktes zoals aanrechtbladen, plastic en meer. Giet een klein beetje op het oppervlak of breng het aan via een droge doek en laat het even rusten op de plek. Vervolgens veeg je rustig over de plek en zul je zien dat het als sneeuw voor de zon verdwijnt. Wees er wel op tijd bij.

 

Desinfectie

Meng gelijke delen alcohol met water en doe het in een plantenspuit. Je kunt dit onder andere gebruiken om oorbellen en thermometers te ontsmetten.

 

Vaatdoek en sponsjes reinigen

Als je nu je vaatdoek en spons onder een microscoop zou leggen, dan schrik je! Ontsmet ze daarom regelmatig door ze in te spuiten met alcohol of laat ze even weken een een klein bakje waar net genoeg in zit.

pure alcohol

Vlekken op een stoffen bank

Heb je vlekken op de bank? Ga dan nooit aan de slag met water want dan loop je de kans op watervlekken. Gebruik in plaats daarvan liever pure alcohol. Alcohol vervliegt en laat dus geen vlekken achter. Breng het aan met een schone doek en veeg rustig over de vlek.

 

SUPERTIP:
Dit mag ook niet ontbreken als je gaat schoonmaken! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.