Omslag foto facebook (3)
Pure alcohol

Pure alcohol? Dit kan je er allemaal mee schoonmaken!

Schoonmaken met (zuivere) pure alcohol is een geweldige manier om bijna al je oppervlakken schoon te krijgen zonder agressieve chemicaliën te gebruiken. Alcohol is een ontsmettingsmiddel, dus het kan bacteriën en virussen doden bij aanraking. Het is ook een oplosmiddel, wat betekent dat het vuil, vet en andere kleverige stoffen kan oplossen. Al met al het perfecte schoonmaakmiddel!

 

Ramen en spiegels reinigen

Meng een half kopje alcohol met een half kopje water en een eetlepel azijn. Maak hier je ramen en spiegels mee schoon. Je zult zien dat je streep vrije spiegels en ramen achter laat. 

 

Wasbakken, tegels, badkamers en roestvrijstaal vlekvrij maken

Doe een klein beetje alcohol op een doekje en je wrijft moeiteloos alle (water) vlekken en bacteriën weg van elk oppervlak en roestvrijstalen voorwerpen.

 

SUPERTIP:
Dit mag ook niet ontbreken als je gaat schoonmaken! Gebruik dit =>

 

Graniet reiniger

Meng 1/4 alcohol met twee of drie kopjes water en voeg hier nog een paar druppels afwasmiddel aan toe om je granieten aanrechtblad weer spik en span te krijgen.

 

Haarproducten verwijderen

Gel- en haarlak vlekken verwijder je eenvoudig met een beetje alcohol. Borstels laat je in een 50/50 verhouding weken en andere vlekken verwijder je met een schone doek en wat alcohol.

 

Vorst vrije auto

Meng één deel alcohol met 5 delen water en breng het aan op de autoruiten om krabben in de vroege ochtend uurtjes te voorkomen.

 

Reiniger je mobiele telefoon en toetsenbord

Doe een klein beetje alcohol op een droge doek en veeg al je gadgets inclusief toetsenbord en muis schoon. Dankzij de alcohol worden alle bacteriën verwijderd.

 

Verwijder permanente markers en andere inktvlekken

Gebruik alcohol om permanente markers, stiften en pen vlekken te verwijderen van harde oppervlaktes zoals aanrechtbladen, plastic en meer. Giet een klein beetje op het oppervlak of breng het aan via een droge doek en laat het even rusten op de plek. Vervolgens veeg je rustig over de plek en zul je zien dat het als sneeuw voor de zon verdwijnt. Wees er wel op tijd bij.

 

Desinfectie

Meng gelijke delen alcohol met water en doe het in een plantenspuit. Je kunt dit onder andere gebruiken om oorbellen en thermometers te ontsmetten.

 

Vaatdoek en sponsjes reinigen

Als je nu je vaatdoek en spons onder een microscoop zou leggen, dan schrik je! Ontsmet ze daarom regelmatig door ze in te spuiten met alcohol of laat ze even weken een een klein bakje waar net genoeg in zit.

 

Vlekken op een stoffen bank

Heb je vlekken op de bank? Ga dan nooit aan de slag met water want dan loop je de kans op watervlekken. Gebruik in plaats daarvan liever pure alcohol. Alcohol vervliegt en laat dus geen vlekken achter. Breng het aan met een schone doek en veeg rustig over de vlek.

 

SUPERTIP:
Dit mag ook niet ontbreken als je gaat schoonmaken! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.