Is broccoli gezond? Een veel gestelde vraag. Dat groentes gezond zijn is algemeen bekend, waarom en waarvoor ze gezond zijn is minder bekend. Vandaag nemen we broccoli onder het vergrootglas. Broccoli is familie van bloemkool, boerenkool, spruitjes & witte kool. Ontdek snel de voordelen. 

SUPERTIP:

Krijg jij wel de juiste en genoeg vitaminen binnen? Klik hier.

Waarom is broccoli gezond?

Ten eerste is broccoli rijk aan vitamine C. Hierdoor helpt broccoli je lichaam om infecties te bestrijden en verlicht het de symptomen van verkoudheid of griep. Verder bevat broccoli veel vitamine A, wat goed is voor je ogen. Broccoli is ook een goede bron van foliumzuur. Dit is belangrijk voor de aanmaak van bloedcellen en het voorkomen van aandoeningen.

Is broccoli gezond

Broccoli is goed voor de bloeddruk

Broccoli bevat ook kalium, wat goed is voor de bloeddruk. Kalium helpt ook om vochtophopingen in het lichaam tegen te gaan en kan helpen bij het verminderen van spierkrampen. Broccoli is daarnaast een goede bron van kalk, wat belangrijk is voor de gezondheid van je botten.

Helpt de huid herstellen

Ons lichaam maakt tijdens het eten van broccoli de stof sulforafaan aan die een door de zon verbrande huid sneller helpt te herstellen.

Beter slapen dankzij broccoli

Broccoli bevat het aminozuur tryptofaan. Tryptofaan is een essentiële aminozuur  die ook bij de drogist wordt verkocht als L-tryptofaan (vrij duur). Dit middeltje en dus ook de stof in broccoli is slaapbevorderend, angstdempend en kan als antidepressivum werken. Wil je net zo’n krachtige werking als L-tryptofaan? Dan moet je redelijk veel broccoli eten..

 

Broccoli is niet alleen goed voor je, maar ook lekker. Het kan rauw gegeten worden of gekookt. Broccoli is ook verkrijgbaar in supplementvorm, waardoor het makkelijk te integreren is in je dagelijkse voeding.

Is broccoli gezond? Jazeker!

SUPERTIP:

Krijg jij wel de juiste en genoeg vitaminen binnen? Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.