Je gezicht scheren dames? Uit onderzoek blijkt dat scheren de enige echte reden is waarom mannen mooier oud worden dan vrouwen. Wie had dat gedacht? Nog vreemder, het zou voor ons vrouwen ook wonderen kunnen verrichten. Vrouwen vinden het nogal een eng idee om het gezicht daadwerkelijk te gaan scheren. Het voelt zo mannelijk.. Daarnaast, stel je voor dat je donkere, stugge haartjes er voor terug krijgt? Dat is het laatste wat elke vrouw wil. 

SUPERTIP:

Ga voor zachte huid! Klik hier.

Je gezicht scheren dames? Maak je niet druk!

Gelukkig hoef je je over het laatste niet druk te maken. Dermatologen onderschrijven namelijk het idee dat scheren van je gezicht goed voor je is! Het zou namelijk je tint verbeteren, je huid gladder maken waardoor verzorgingsproducten beter worden opgenomen. Verder doet het de volgende dingen met je huid:

Scheren is exfoliëren

Met het scheren van je gezicht haal je niet alleen de haartjes weg maar verwijder je ook de dode huidcellen. Je kunt het dus zien als een milde vorm van een microdermabrasie. Dit helpt de productie van collageen te stimuleren, wat weer zorgt voor de vermindering van rimpeltjes. Mannen exfoliëren dus jarenlang, meerdere keren per week, tweederde van hun gezicht. Geen wonder dat ze minder rimpels hebben dan wij tegen de tijd dat ze 40 zijn.

gezicht scheren dames

Andere manieren

Er zitten ook wel nadelen aan het scheren. Je krijgt bijvoorbeeld hoe dan ook stoppels. Vaak scheren is dus het advies, maar dit kan je huid wel wat droger maken. Ook moet je opletten voor ingegroeide haren, wondjes en irritaties.

Niets voor jou?

De positieve effecten van het scheren van je gezichtshuid kun je ook op andere manieren bereiken (gelukkig).. Zo kun je bijvoorbeeld een gezichtsborstel voor het reinigen gebruiken, of een dermaroller voor thuis gebruiken. 

Je gezicht scheren dames? Natuurlijk is dat geen probleem!

 

SUPERTIP:

Ga voor zachte huid! Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.