Als iedereen ergens een hekel aan heeft dan zijn het insecten wel. Wat we al niet doen om ze te bestrijden, doden of weg te jagen… Geen oplossing is te ver gezocht. Maar hoe kom je van insecten af? Of hoe zorg je er voor dat ze sowieso niet binnen komen? Hieronder deel ik een aantal tips tegen insecten in huis. 

Insecten in huis? Controleer op scheuren en gaten

Dicht openingen met kit waardoor ongedierte niet kan binnendringen. Kijk uit naar spleten rond raamkozijnen, naden in kasten en stopcontacten. Kleinere insecten zijn ook in staat om in de kleinste ruimtes te verstoppen. Om dit te voorkomen kun je deze plekken het beste dicht maken. Ga daarom grondig op zoek!

 

Een schone omgeving 

Je huis moet vrij van voedsel zijn, willen insecten er niet willen wonen. Maak je vloeren, aanrechten en kasten regelmatig schoon. Als je voorwerpen in dozen hebt opgeborgen, zorg dan dat ze goed afgesloten zijn, zodat ongedierte niet in de verleiding komt om zich hierin te gaan verstoppen.

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect tegen insecten in huis! Gebruik dit =>

 

Zorg dat je huisdieren gezond zijn

Gezonde dieren zullen minder snel insecten aantrekken dan dieren die dat niet zijn. Door voor je huisdier te zorgen, voorkom je ook gevaarlijke gezondheidsaandoeningen die zowel mens als dier teisteren.

 

Voorkom besmetting met vocht

Laat geen voedsel of vloeistoffen’s nachts uit en zorg dat je sponzen en vaatdoeken droog zijn. Een natte omgeving is een broedplaats voor bacteriën en ongedierte.

 

Gebruik goede bewaarcontainers

Bewaar voedsel in luchtdichte verpakkingen, vooral granen, graanproducten, meel en suiker. Deze artikelen zijn vaak het doelwit van ongedierte omdat ze veel koolhydraten bevatten.

 

Inspecteer je huis

Insecten worden niet alleen aangetrokken door voedsel, maar ook door de geur van vuile was of kleine hoeveelheden afval. Als er een vuilnisbak in je huis staat, maak die dan elke dag leeg en maak hem regelmatig schoon.

 

Maak je huis minder aantrekkelijk voor insecten

Maak alle kieren dicht die je hebt geïdentificeerd als ingangen voor. Zorg dat ze droog en schoon zijn. Controleer je ventilatieroosters, want insecten bouwen er vaak nesten in, waardoor de ventilatieroosters niet goed werken.

 

Houd je huis warm in de winter en koud in de zomer

Insecten hebben meer kans om te overleven als de temperatuur net rond of boven de twintig graden Celsius is. Probeer daarom zo min mogelijk je ramen open te houden. Bovendien kun je overwegen je huis te isoleren, want dat houdt warmte of kou vast.

insecten in huis

Nog een aantal kleine snelle tips tegen insecten in huis

  • Gebruik azijn en citroen als schoonmaakmiddel. Insecten kunnen niet tegen de geur van citroen en azijn.
  • Druppel voldoende druppels pepermuntolie op een doekje en leg deze op plekken waar je vaak een insect bent tegengekomen. Ook kunnen sommige insecten zoals spinnen niet tegen de geur van pepermuntolie.
  • Maak kieren goed dicht met kit of pur. Zodat je zeker weet, dat je zoveel mogelijk insecten buiten de deur houdt!
  • Plaats horren en een kralen gordijn bij de (achter)deur.
  • Koop bij een tuincentra een spuitbus tegen insecten en spuit hier de kozijnen mee in. Dan hebben ze geen kans op binnen te komen.
  • Wanneer ramen en voor- of achterdeuren niet fatsoenlijk sluiten, maak dan gebruik van tochtstrips. Want door die kieren komt niet alleen tocht naar binnen, maar ook die kleine ettertjes.
  • Draag als je buiten zit, geen lichte kleuren of zoete parfum / deodorant. Want dit trekt insecten aan…
    En als niets werkt, kun je nog altijd een imkerpak kopen of… 

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect tegen insecten in huis! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.