Hoeveel calorieen verbrand ik tijdens het poetsen? Dat het huishouden bijhouden bijna een topsport is, dat weten de meeste wel, maar hoeveel calorieën je er nu precies mee verbrandt, dat wisten wij nog niet! Wij hebben het daarom voor je uitgezocht. Wat we je wel al kunnen verklappen is dat je in elk geval niet meer hoeft te gaan sporten om gewicht te verliezen! Hoeveel calorieën verbrand ik tijdens het poetsen? Lees je hieronder! 

Hoeveel calorieen verbrand ik tijdens het stofzuigen

Hoeveel calorieën verbrand ik tijdens het stofzuigen? Wist je dat je met een uur stofzuigen al snel 200 calorieën verbrandt? Als je door de warmte van je stofzuiger gaat zweten dan verlies je nog sneller calorieën. Zie het dus niet alleen als een taak die soms moet gebeuren, maar bekijk het positief. Het is meteen een goede work-out. 

 

SUPERTIP:
Zo krijg jij pas echt een schoon huis! Gebruik dit =>

 

Hoeveel calorieen verbrand ik tijdens het dweilen

Haal maar snel emmer en dweil te voor schijn want een uur dweilen staat garant voor een verlies van meer dan 300 calorieën! En als je vieze plekken op de vloer hebt, waardoor je langer op een plek moet schrobben, dan verlies je nog meer calorieën. Je kijkt nu vast anders tegen dweilen aan. 

hoeveel calorieen verbrand ik

Hoeveel calorieen verbrand ik tijdens het afwassen

Afwassen is iets minder intensief, maar toch ook de moeite waard om te weten: een uur afwassen en afdrogen verlost je van 150 calorieën. Al helemaal als je elk bord goed schrobt. 

 

Vaatwasmachine in- en uitladen

Als je een vaatwasmachine gebruikt ben je uiteraard minder actief dan wanneer je de afwas met de hand doet. Maar goed, de vaatwasmachine vullen en weer leegmaken levert toch ook een verlies van 100 calorieën per uur op. Al ben je er natuurlijk in 10 minuten mee klaar. Maar gezien over 5 dagen zijn dit 100 calorieën. 

 

Afstoffen

Hoeveel calorieën verbrand ik tijdens het afstoffen? Met de plumeau rondgaan lijkt vermoeiender dan de vaatwasmachine uitladen, maar toch is afstoffen slechts het verbranden van 100 calorieën waard.

 

Ramen wassen

Je ramen een opfrisbeurt geven is dan weer heel wat beter voor je lijn. Reken gemiddeld dat je er zo’n 300 calorieën per uur mee kwijt geraakt.

 

Tuinieren

Je bent 200 calorieën armer na een uur tuinieren. Bij warm weer reken je er nog eens 100 calorieën extra bij.

 

Auto wassen

Hetzelfde geldt voor de auto wassen. Na een uurtje de auto wassen ben je van ongeveer 250 calorieën verlost. Wil je een dagje cheaten, pak dan de autowasstraat. Benieuwd naar hoe je je autobekleding het beste kunt schoonmaken? Lees hier verder..

 

Opruimen

Ook opruimen, rondlopen en spullen aan de kant zetten, is goed voor de verbranding van 200 calorieën per uur.

 

Boodschappen doen

Oké, je loopt geen uur in de supermarkt rond. Maar reken alle kleine bezoekjes bij elkaar en je komt wekelijks wellicht snel aan een uur. Goed voor een verlies van 200 calorieën.

 

Koken

Koken lijkt voor jou misschien een dikmaker omdat je vaak van je potten proeft. Toch is koken, roeren, snijden, afgieten…  een intensieve bezigheid waarmee je per uur 120 calorieën verbrandt.

 

Bed verschonen

Het bed verschonen is bij heel wat vrouwen één van de minst geliefde huishoudelijke taken. Troost je in de toekomst met het idee dat je na een uur, ongeveer vier keer verschonen, al snel 100 calorieën verbrand hebt.

 

De was

De was in de wasmachine doen, er weer uithalen, strijken.. een uur er mee bezig zijn is goed voor een verbranding van ruim 150 calorieën.

 

Verven en behangen

Kunnen je muren een opknapbeurt gebruiken? Haal dan je verf- of lijmkwast boven want met verven en behangen verbrand je per uur meer dan 300 calorieën!

 

SUPERTIP:
Zo krijg jij pas echt een schoon huis! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.