Omslag foto facebook (3)
Hoeveel calorieën verbrand ik

Hoeveel calorieën verbrand ik tijdens het poetsen?

Dat het huishouden bijhouden bijna een topsport is, dat weten de meeste wel, maar hoeveel calorieën je er nu precies mee verbrandt, dat wisten wij nog niet! Wij hebben het daarom voor je uitgezocht. Wat we je wel al kunnen verklappen is dat je in elk geval niet meer hoeft te gaan sporten om gewicht te verliezen! Hoeveel calorieën verbrand ik tijdens het poetsen? Lees je hieronder!
 

Stofzuigen

Hoeveel calorieën verbrand ik tijdens het stofzuigen? Wist je dat je met een uur stofzuigen al snel 200 calorieën verbrandt? Als je door de warmte van je stofzuiger gaat zweten dan verlies je nog sneller calorieën. Zie het dus niet alleen als een taak die soms moet gebeuren, maar bekijk het positief. Het is meteen een goede work-out. 

 

SUPERTIP:
Zo krijg jij pas echt een schoon huis! Gebruik dit =>

 

Dweilen

Haal maar snel emmer en dweil te voor schijn want een uur dweilen staat garant voor een verlies van meer dan 300 calorieën! En als je vieze plekken op de vloer hebt, waardoor je langer op een plek moet schrobben, dan verlies je nog meer calorieën. Je kijkt nu vast anders tegen dweilen aan. 

 

Afwassen

Afwassen is iets minder intensief, maar toch ook de moeite waard om te weten: een uur afwassen en afdrogen verlost je van 150 calorieën. Al helemaal als je elk bord goed schrobt. 

 

Vaatwasmachine in- en uitladen

Als je een vaatwasmachine gebruikt ben je uiteraard minder actief dan wanneer je de afwas met de hand doet. Maar goed, de vaatwasmachine vullen en weer leegmaken levert toch ook een verlies van 100 calorieën per uur op. Al ben je er natuurlijk in 10 minuten mee klaar. Maar gezien over 5 dagen zijn dit 100 calorieën. 

 

Afstoffen

Hoeveel calorieën verbrand ik tijdens het afstoffen? Met de plumeau rondgaan lijkt vermoeiender dan de vaatwasmachine uitladen, maar toch is afstoffen slechts het verbranden van 100 calorieën waard.

 

Ramen wassen

Je ramen een opfrisbeurt geven is dan weer heel wat beter voor je lijn. Reken gemiddeld dat je er zo’n 300 calorieën per uur mee kwijt geraakt.

 

Tuinieren

Je bent 200 calorieën armer na een uur tuinieren. Bij warm weer reken je er nog eens 100 calorieën extra bij.

 

Auto wassen

Hetzelfde geldt voor de auto wassen. Na een uurtje de auto wassen ben je van ongeveer 250 calorieën verlost. Wil je een dagje cheaten, pak dan de autowasstraat. 

 

Opruimen

Ook opruimen, rondlopen en spullen aan de kant zetten, is goed voor de verbranding van 200 calorieën per uur.

 

Boodschappen doen

Oké, je loopt geen uur in de supermarkt rond. Maar reken alle kleine bezoekjes bij elkaar en je komt wekelijks wellicht snel aan een uur. Goed voor een verlies van 200 calorieën.

 

Koken

Koken lijkt voor jou misschien een dikmaker omdat je vaak van je potten proeft. Toch is koken, roeren, snijden, afgieten…  een intensieve bezigheid waarmee je per uur 120 calorieën verbrandt.

 

Bed verschonen

Het bed verschonen is bij heel wat vrouwen één van de minst geliefde huishoudelijke taken. Troost je in de toekomst met het idee dat je na een uur, ongeveer vier keer verschonen, al snel 100 calorieën verbrand hebt.

 

De was

De was in de wasmachine doen, er weer uithalen, strijken.. een uur er mee bezig zijn is goed voor een verbranding van ruim 150 calorieën.

 

Verven en behangen

Kunnen je muren een opknapbeurt gebruiken? Haal dan je verf- of lijmkwast boven want met verven en behangen verbrand je per uur meer dan 300 calorieën!

 

SUPERTIP:
Zo krijg jij pas echt een schoon huis! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.