Omslag foto facebook (3)
buikvet kwijtraken

Buikvet kwijtraken? Zo kom je er van af!

Rondom je buik en heupen is het meest hardnekkige gedeelte om af te vallen. Tegenwoordig noemen we het lovehandles en worden ze tot op zekere hoogte omarmt. Maar als het aan ons ligt, dan zat dat er natuurlijk niet. Het enige probleem waar de meeste tegenaan lopen is hoe je nou goed aan dat buikje kan werken. Dus wil jij buikvet kwijtraken? Ik deel hieronder een aantal handige tips!

 

Bewerkte voedingsmiddelen

Bewerkte voedingsmiddelen zitten vol ongezonde vetten en geraffineerde suikers die kunnen leiden tot gewichtstoename en buikvet. Om buikvet te verliezen, schrap je bewerkte voedingsmiddelen en vervang je ze door volwaardige, voedingsrijke voedingsmiddelen. Kijk hiervoor bij de schijf van 5. Om buikvet te verliezen, moet je gezonde voeding eten vol vezelrijke voedingsmiddelen en magere eiwitten. Vermijd ongezonde vetten en bewerkte suikers.

 

SUPERTIP:
Effectief buikvet kwijtraken? Gebruik dit =>

 

Vermijd suikerhoudende dranken

Suikerhoudende dranken zoals frisdrank, vruchtensap en sportdranken zitten vol met lege calorieën en kunnen bijdragen tot gewichtstoename en buikvet. Schakel in plaats daarvan over op water of ongezoete thee.

 

Eet meer vezels

Vezels zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering en het voorkomen van constipatie. Als je te weinig vezels binnenkrijgt, dan kun je in je dikke darm overtollige gifstoffen krijgen die kunnen bijdragen tot gewichtstoename en buikvet.

 

Eet meer eiwitten

Eiwit is essentieel voor de opbouw van spiermassa. Voor het beste resultaat, neem bij elke maaltijd een eiwitrijk voedingsmiddel zoals magere kwark, eieren of een eiwit shake. Je zult merken dat je dankzij de eiwitten je ook langer vol zult voelen.

 

Wit brood of pasta

Volgens onderzoek zijn wit brood en pasta synoniem aan een blubberbuikje. De geraffineerde koolhydraten die hierin zitten zouden te snel worden verbrand en zo grote pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel veroorzaken. Eet in plaats daarvan de onverwerkte koolhydraten in bijvoorbeeld meergranen brood en eet dit na het sporten. Waarom? Omdat je lichaam ze dan het beste kan verwerken. Doe je dit niet dan kunnen de koolhydraten worden opgeslagen als vet. Dat ‘vet’ is dan bedoeld voor later gebruik. 

 

Doe aan krachttraining en wissel af

Om veel vet te verbranden moet je je hele lichaam trainen op gevarieerde manieren. Denk hierbij aan krachttraining, cardio en ontspanningsoefeningen met lenigheidsoefeningen zoals Yoga. Zo wordt je hele lichaam gespierder en spieren verbranden weer vet. Hoe gespierder je bent, hoe meer vet je dus verbrand terwijl je niks uitvoert! Ook goed om te weten is dat wanneer je eenmaal op je gewenste gewicht zit, je eigenlijk niets meer hoeft te doen aan cardio. Goed, cardio kan geen kwaad en het is zeker goed voor je conditie en hart, maar het is geen must meer. Met krachttraining alleen, ja ook voor dames, blijf je in de beste vorm van je leven..

 

Eetdagboek bijhouden

Het kan ook helpen om een eetdagboek bij te houden. Hierin schrijf je precies op wat je eet. Als je het écht goed wilt doen schrijf je twee uur later ook op hoe je je voelt. Zo krijg je zicht op wat je binnenkrijgt gedurende een dag en kan je gericht aanpassingen aanbrengen in je eetschema. Zo ga je bewuster eten en kun je beter plaatsen waarom jij je zo voelt zoals jij je voelt. Eten heeft namelijk heel veel effect op ons innerlijk (energielevel, stemmingswisselingen) en uiterlijk (huid, haar, nagels).

 

Vermijd overeten

Als je buikvet wilt verliezen, is het belangrijk om overeten te vermijden. Als je te veel eet, slaat je lichaam de overtollige calorieën op als vet, ook als buikvet. Controleer je portiegrootte en zorg ervoor dat je niet meer eet dan je nodig hebt.

 

SUPERTIP:
Effectief buikvet kwijtraken? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Eén reactie

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.