Buikvet kwijtraken? Rondom je buik en heupen is het meest hardnekkige gedeelte om af te vallen. Tegenwoordig noemen we het lovehandles en worden ze tot op zekere hoogte omarmt. Maar als het aan ons ligt, dan zat dat er natuurlijk niet. Het enige probleem waar de meeste tegenaan lopen is hoe je nou goed aan dat buikje kan werken. Dus wil jij buikvet kwijtraken? Ik deel hieronder een aantal handige tips!

 

Buikvet kwijtraken? Eet geen bewerkte voedingsmiddelen

Bewerkte voedingsmiddelen zitten vol ongezonde vetten en geraffineerde suikers die kunnen leiden tot gewichtstoename en buikvet. Om buikvet te verliezen, schrap je bewerkte voedingsmiddelen en vervang je ze door volwaardige, voedingsrijke voedingsmiddelen. Kijk hiervoor bij de schijf van 5. Om buikvet te verliezen, moet je gezonde voeding eten vol vezelrijke voedingsmiddelen en magere eiwitten. Vermijd ongezonde vetten en bewerkte suikers.

 

SUPERTIP:
Effectief buikvet kwijtraken? Gebruik dit =>

Buikvet kwijtraken? Vermijd suikerhoudende dranken

Suikerhoudende dranken zoals frisdrank, vruchtensap en sportdranken zitten vol met lege calorieën en kunnen bijdragen tot gewichtstoename en buikvet. Schakel in plaats daarvan over op water of ongezoete thee.

 

Buikvet kwijtraken? Eet meer vezels

Vezels zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering en het voorkomen van constipatie. Als je te weinig vezels binnenkrijgt, dan kun je in je dikke darm overtollige gifstoffen krijgen die kunnen bijdragen tot gewichtstoename en buikvet.

 

Buikvet kwijtraken? Eet meer eiwitten

Eiwit is essentieel voor de opbouw van spiermassa. Voor het beste resultaat, neem bij elke maaltijd een eiwitrijk voedingsmiddel zoals magere kwark, eieren of een eiwit shake. Je zult merken dat je dankzij de eiwitten je ook langer vol zult voelen.

 

Wit brood of pasta

Volgens onderzoek zijn wit brood en pasta synoniem aan een blubberbuikje. De geraffineerde koolhydraten die hierin zitten zouden te snel worden verbrand en zo grote pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel veroorzaken. Eet in plaats daarvan de onverwerkte koolhydraten in bijvoorbeeld meergranen brood en eet dit na het sporten. Waarom? Omdat je lichaam ze dan het beste kan verwerken. Doe je dit niet dan kunnen de koolhydraten worden opgeslagen als vet. Dat ‘vet’ is dan bedoeld voor later gebruik. 

buikvet kwijtraken

Doe aan krachttraining en wissel af

Om veel vet te verbranden moet je je hele lichaam trainen op gevarieerde manieren. Denk hierbij aan krachttraining, cardio en ontspanningsoefeningen met lenigheidsoefeningen zoals Yoga. Zo wordt je hele lichaam gespierder en spieren verbranden weer vet. Hoe gespierder je bent, hoe meer vet je dus verbrand terwijl je niks uitvoert! Ook goed om te weten is dat wanneer je eenmaal op je gewenste gewicht zit, je eigenlijk niets meer hoeft te doen aan cardio. Goed, cardio kan geen kwaad en het is zeker goed voor je conditie en hart, maar het is geen must meer. Met krachttraining alleen, ja ook voor dames, blijf je in de beste vorm van je leven..

 

Eetdagboek bijhouden

Het kan ook helpen om een eetdagboek bij te houden. Hierin schrijf je precies op wat je eet. Als je het écht goed wilt doen schrijf je twee uur later ook op hoe je je voelt. Zo krijg je zicht op wat je binnenkrijgt gedurende een dag en kan je gericht aanpassingen aanbrengen in je eetschema. Zo ga je bewuster eten en kun je beter plaatsen waarom jij je zo voelt zoals jij je voelt. Eten heeft namelijk heel veel effect op ons innerlijk (energielevel, stemmingswisselingen) en uiterlijk (huid, haar, nagels).

 

Vermijd overeten

Als je buikvet wilt verliezen, is het belangrijk om overeten te vermijden. Als je te veel eet, slaat je lichaam de overtollige calorieën op als vet, ook als buikvet. Controleer je portiegrootte en zorg ervoor dat je niet meer eet dan je nodig hebt.

 

SUPERTIP:
Effectief buikvet kwijtraken? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.