Met deze tips ruikt jouw huis altijd fris

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt. De geur trekt zich in alle stoffen producten als je het niet snel aan pakt. Deze onfrisse geur kan trouwens door verschillende redenen ontstaan en is dan ook op verschillende manieren te bestrijden.
 

Tips en tricks om je huis weer fris te laten ruiken..
  • Op elke hoek van de straat worden ze vandaag de dag verkocht: Geurtabletten. Je legt ze op een houdertje waar een kaars instaat. Door de warmte smelt de geurtablet en geeft het een lovely geur af. De geurtabletten zijn in alle geuren verkrijgbaar die je je maar kunt bedenken en de prijzen zijn uiteenlopend.
  • Naast de geurtabletten is er ook geurolie op de markt. Het werkt hetzelfde maar ‘verbrand’ over het algemeen sneller.
  • Stinkt je stofzuiger of ruiken de kamers een beetje muf? Zuig dan wat waspoeder op.
  • Nu het zomer wordt, ligt de winterkleding waarschijnlijk ergens achter in de kast. Deze kan op den duur iet wat muf gaan ruiken. Wat je hier tegen kunt doen is: wastrommeldoekjes, lege wasverzachter flessen of geurkaarsen in de kast leggen om de kleding fris te laten ruiken. Ook ideaal wanneer je onderin de kledingkast schoenen hebt staan.
  • Dat de was niet zo lekker ruikend als je hoopte de wasmachine uit komt hoeft niet aan je was producten te liggen. Het kan zomaar zijn dat er kalk in zit. Doe daarom een scheutje azijn in het wasverzachter bakje en zet de lege machine aan op 90 graden.
  • Wil je gedurende de dag af en toe met een fris spraytje de geur oppeppen? Pers dan 1 citroen in een spuitbus samen met 1 schep soda en 2 kopjes lauw water. Schudden en sprayen maar!
  • Komt er een vieze geur uit de prullenbak? Strooi wat waspoeder in de emmer, vuilniszak erin en klaar! Mocht de zak gaan leggen dan komen er geen vieze geurtjes meer omhoog.

 

Je huis lekker laten ruiken? Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.