Een van de vervelendste dingen ooit is een heerlijke aardbeienvlek op je hemd of jurk hebben die je er maar niet uitkrijgt. Nou goed nieuws! Gelukkig is een aardbeienvlek verwijderen niet onmogelijk! Hieronder deel ik een aantal handige tips!

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect om vlekken te verwijderen! Gebruik dit =>

Aardbeienvlek verwijderen met zout en ijs

Dit is waarschijnlijk een van de beste manieren om een aardbeienvlek te verwijderen. Door zout en ijs op de getroffen plek van je kledingstuk aan te brengen, ben je in een mum van tijd van die lelijke rode vlek af! Probeer het maar eens uit!

Aardbeienvlek verwijderen met zout en citroensap

Als zout met ijs die aardbeienvlek niet wegkrijgt, probeer dan in plaats daarvan citroensap op je kleren te gebruiken. De zuren in het citroensap zullen er voor zorgen dat je de vlek kunt wegwrijven. Als dat niet werkt, probeer dan zout met zuiveringszout (baking soda) te gebruiken!

Aardbeienvlek verwijderen (2)

Melk en azijn werkt ook

Van melk is ook bekend dat het helpt om aardbeienvlekken op bijna alle soorten stoffen weg te krijgen. Plus het ruikt zo veel lekkerder dan azijn! Meng gelijke delen azijn met melk en breng het aan op de getroffen plek, je zult in een mum van tijd van die aardbeienvlek af zijn.

Pak er babydoekjes bij

Leg je babydoekjes klaar! Geloof het of niet, maar deze kleine doekjes kunnen helpen die vervelende aardbeienvlekken te verwijderen. Gewoon met een babydoekje het sap wegvegen moet voldoende zijn om de vlek weg te krijgen.

Aardbeienvlek verwijderen met alcohol

Een andere eenvoudige manier om een aardbeienvlek te verwijderen is door er wat alcohol op te doen. De suikers in aardbeien zijn in water oplosbaar, wat betekent dat alcohol de perfecte oplossing is om aardbeienvlekken op je kleren te verwijderen.

Zout en wasmiddel of afwasmiddel

Zout is nuttig voor veel dingen, ook om van aardbeienvlekken af te komen. Voeg wat afwasmiddel met zout toe aan je kledingstuk om de aardbeienvlek te verwijderen.

Met tandpasta

Geloof het of niet, maar ook tandpasta heeft eigenschappen die kunnen helpen om van aardbeienvlekken af te komen. Breng een beetje tandpasta aan op het aardbeiensap en wacht een paar minuten. Wrijf daarna de tandpasta en het sap eraf met een vochtige doek of een papieren handdoek. Je zult zien dat de vlekken verdwijnen.

Shampoo

Shampoo is weer een andere manier om van aardbeienvlekken op je kleren af te komen. Wrijf gewoon een beetje shampoo op de vlek en was dan zoals gewoonlijk. Als dat niet werkt, kun je ook haarlak of natte doekjes gebruiken om van de vlek af te komen.

Het ligt er aan hoe hardnekkig jouw aardbeienvlek is, maar één van deze tips zal er voor gaan zorgen dat je aardbeienvlek binnen no-time is verdwenen.

SUPERTIP:
Aardbeienvlek verwijderen? Dit werkt ook perfect om vlekken te verwijderen! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Ook interessant:

  1. Is komkommer gezond?