Omslag foto facebook (3)
Aardbeienvlek verwijderen

Aardbeienvlek verwijderen? Doe je zo!

Een van de vervelendste dingen ooit is een heerlijke aardbeienvlek op je hemd of jurk hebben die je er maar niet uitkrijgt. Nou goed nieuws! Gelukkig is een aardbeienvlek verwijderen niet onmogelijk! Hieronder deel ik een aantal handige tips!

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect om vlekken te verwijderen! Gebruik dit =>

 

Aardbeienvlek verwijderen met zout en ijs

Dit is waarschijnlijk een van de beste manieren om een aardbeienvlek te verwijderen. Door zout en ijs op de getroffen plek van je kledingstuk aan te brengen, ben je in een mum van tijd van die lelijke rode vlek af! Probeer het maar eens uit!

 

Met zout en citroensap

Als zout met ijs die aardbeienvlek niet wegkrijgt, probeer dan in plaats daarvan citroensap op je kleren te gebruiken. De zuren in het citroensap zullen er voor zorgen dat je de vlek kunt wegwrijven. Als dat niet werkt, probeer dan zout met zuiveringszout (baking soda) te gebruiken!

 

Melk en azijn werkt ook

Van melk is ook bekend dat het helpt om aardbeienvlekken op bijna alle soorten stoffen weg te krijgen. Plus het ruikt zo veel lekkerder dan azijn! Meng gelijke delen azijn met melk en breng het aan op de getroffen plek, je zult in een mum van tijd van die aardbeienvlek af zijn.

 

Pak er babydoekjes bij

Leg je babydoekjes klaar! Geloof het of niet, maar deze kleine doekjes kunnen helpen die vervelende aardbeienvlekken te verwijderen. Gewoon met een babydoekje het sap wegvegen moet voldoende zijn om de vlek weg te krijgen.

 

Met alcohol

Een andere eenvoudige manier om een aardbeienvlek te verwijderen is door er wat alcohol op te doen. De suikers in aardbeien zijn in water oplosbaar, wat betekent dat alcohol de perfecte oplossing is om aardbeienvlekken op je kleren te verwijderen.

 

Zout en wasmiddel of afwasmiddel

Zout is nuttig voor veel dingen, ook om van aardbeienvlekken af te komen. Voeg wat afwasmiddel met zout toe aan je kledingstuk om de aardbeienvlek te verwijderen.

 

Met tandpasta

Geloof het of niet, maar ook tandpasta heeft eigenschappen die kunnen helpen om van aardbeienvlekken af te komen. Breng een beetje tandpasta aan op het aardbeiensap en wacht een paar minuten. Wrijf daarna de tandpasta en het sap eraf met een vochtige doek of een papieren handdoek. Je zult zien dat de vlekken verdwijnen.

 

Shampoo

Shampoo is weer een andere manier om van aardbeienvlekken op je kleren af te komen. Wrijf gewoon een beetje shampoo op de vlek en was dan zoals gewoonlijk. Als dat niet werkt, kun je ook haarlak of natte doekjes gebruiken om van de vlek af te komen.

 

Het ligt er aan hoe hardnekkig jouw aardbeienvlek is, maar één van deze tips zal er voor gaan zorgen dat je aardbeienvlek binnen no-time is verdwenen.

 

SUPERTIP:
Dit werkt ook perfect om vlekken te verwijderen! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.