Jij wilt toch ook een frisse geur in huis? Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt. De geur trekt zich in alle stoffen producten als je het niet snel aan pakt. Deze onfrisse geur kan trouwens door verschillende redenen ontstaan en is dan ook op verschillende manieren te bestrijden. Jij wilt toch ook een frisse geur in huis? Ik leg het je uit… 

 

Frisse geur in huis

Op elke hoek van de straat worden ze vandaag de dag verkocht: geur tabletten. Je legt ze op een houdertje waar een kaars instaat. Door de warmte smelt de geur tablet en geeft het een lovely geur af. De geurtabletten zijn in alle geuren verkrijgbaar die je je maar kunt bedenken en de prijzen zijn uiteenlopend. Zo krijg jij binnen no-time een frisse geur in huis. Veel beter dan een muffe geur, denk ik zo! 

 

SUPERTIP:
Je huis lekker laten ruiken? Gebruik dit =>

 

Geurolie

Naast de geurtabletten is er ook geurolie op de markt. Deze etherische oliën zijn geschikt voor aromatherapie en elke olie variant heeft op zijn eigen manier een gunstig effect. Lavendel olie zorgt ervoor dat je beter slapen kan. Heb je een aroma diffuser? gebruik het dan voor jou wellness momentje.

 

Een muffe geur

Stinkt je stofzuiger of ruiken de kamers een beetje muf? Strooi dan wat waspoeder door de kamer heen en zuig daarna de waspoeder op met de stofzuiger. Door de lucht die vrij komt tijdens het stofzuigen, zullen je kamers lekker fris ruiken. 

frisse geur in huis

Een vieze geur in de kast

Kleding dat je voor een lange tijd opbergt per seizoen, denk aan winter en zomer kleding, kan op den duur wat muf gaan ruiken. Wat je hier tegen kunt doen is: wastrommeldoekjes, lege wasverzachter flessen of geurkaarsen in de kast leggen om de kleding fris te laten ruiken. Ook ideaal wanneer je onderin de kledingkast schoenen hebt staan.

 

Ruikt de was niet lekker?

Dat de was niet zo lekker ruikend als je hoopte de wasmachine uit komt hoeft niet aan je was producten te liggen. Het kan zomaar zijn dat er kalk in zit. Doe daarom een scheutje azijn in het wasverzachter bakje en zet de lege wasmachine aan op 90 graden.

 

Frisse geur in elke ruimte

Wil je gedurende de dag af en toe met een fris spraytje de geur oppeppen? Pers dan 1 citroen in een spuitbus samen met 1 schep soda en 2 kopjes lauw water. Schudden en sprayen maar!

 

Een nare geur in je prullenbak

Komt er een vieze geur uit de prullenbak? Strooi wat waspoeder in de emmer, vuilniszak erin en klaar! Mocht de zak gaan lekken dan komen er geen vieze geurtjes meer omhoog.

 

SUPERTIP:
Je huis lekker laten ruiken? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Ook interessant:

  1. Zo maak je een rvs wasbak schoon