Omslag foto facebook (3)
groenten

Groenten die je opnieuw kunt laten groeien

Jaarlijks gooien wij duizenden kilo’s aan voedsel weg. Zonde, want aardig wat voedingsmiddelen kun je hergebruiken. Je kunt voor sommige groenten er ook voor kiezen om het in te vriezen. Mocht je teveel groente in de aanbieding hebben gekocht. De truc is om bewust om te gaan met alles wat je hebt. Helaas gaat dit maar al te vaak op de automatische piloot. Ben jij benieuwd naar welke groenten je opnieuw kunt laten groeien? Hieronder deel ik een aantal voorbeelden:
 

Sjalotten

Je kunt sjalotten opnieuw laten groeien door 2 centimeter van het uiteinde in een glas met een klein beetje water te leggen. Je zult zien dat deze groente zich opnieuw gaat ontwikkelen.

 

 

SUPERTIP:
Je eigen groenten kweken? Gebruik dit =>

 

Knoflook

Wanneer er groene sprietjes uit knoflook beginnen te groeien, kun je ze in een glas met een klein beetje water plaatsen. De sprietjes hebben een milde smaak en zijn uitermate geschikt door een salade, pasta en andere gerechten waar je een milde knoflook aan toe wilt voegen.

 

Bok Choy

Bok choy kun je opnieuw laten groeien door het uiteinde in water te leggen. Binnen 1 tot 2 weken kun je de bok choy overplanten naar een pot met aarde om het te laten groeien tot een volledige bok choy.

 

Wortels

Doe de uiteindes van wortels in een diep bord met een beetje water. De wortels zijn binnen een aantal weken weer te gebruiken in een salade.

 

Basilicum

Wanneer je een 5 cm lange stengel van basilicum hebt kun je deze in een glas met water zetten. Plaats deze vervolgens in direct zonlicht. Wanneer de wortels ongeveer 2 tot 3 cm zijn kun je de stengel omplanten naar een pot met aarde. Binnen no-time heb je een complete plant.

 

Selderij

Zet de onderkant van de selderij in een glas met warm water in de zon. In het midden van de onderkant worden bladeren dikker en gaan ook groeien. Zodra dit gebeurt kun je de selderij overplaatsen naar een pot met aarde.

 

Bindsla

Zet de kont van bindsla op een diep bord met een centimeter water. Zorg dat er altijd een centimeter water op het bord ligt, vul dit aan als het water daalt. Na een paar dagen ga je wortels zien en zullen er ook nieuwe bladeren groeien. Zodra dit gebeurt kun je de bindsla overplanten naar een pot met aarde.

 

Koriander

Ook de stengels van koriander kun je gebruiken om een nieuwe plant te laten groeien. Plaats een stengel in een glas water en zodra er wortels van plus minus 2 cm ontstaan kun je de koriander omplanten naar een pot met aarde. Binnen een paar maanden heb je een volledige plant!

 

SUPERTIP:
Je eigen groenten kweken? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.