Je auto moet regelmatig onderhouden worden, zeker als je regelmatig met je kinderen of baby een ritje maakt. Maar de auto onderhouden betekent meer dan regelmatig de olie verversen. De auto moet ook van binnen schoon zijn. De autobekleding schoonmaken is iets dat we vaak vergeten, maar heel belangrijk is. Hieronder deel ik een aantal handige tips om je autobekleding schoon te maken.

SUPERTIP:
Dit is de allerbeste interieur reiniger.. Gebruik dit =>

Autobekleding schoonmaken

Voor je de bekleding van je auto kunt schoonmaken, moet je alle benodigdheden voor deze klus bij elkaar zoeken. Autobekleding schoonmaken? Je hebt nodig: een sterke reiniger, een stofzuiger, microvezeldoeken, een droge handdoek en rubberen handschoenen.

Interieur is stoffig

Als je interieur stoffig is, gebruik dan de stofzuiger om al het stof weg te krijgen. Het helpt je bij het verwijderen van los vuil, zodat je de bekleding sneller kunt schoonmaken als het tijd is om alles weg te vegen meteen natte doek. Je kunt hiervoor je eigen stofzuiger gebruiken, maar ook bij de meeste wasstraten kan je gratis je auto schoonmaken met een stofzuiger. Ben je toe aan een nieuwe stofzuiger? Ik heb onlangs een top 5 beste stofzuigers geschreven. 

Gebruik een microvezeldoek om je autobekleding schoon te maken

Als je klaar bent met stofzuigen, gebruik dan een vochtige microvezeldoek om het laatste overgebleven stof van de binnenkant van je auto te vegen. Ga met deze doek ook over je autobekleding heen en wrijf goed tussen de naden. Laat je interieur/ autobekleding nu eerst opdrogen voor je verder gaat naar de volgende stap.

Autobekleding schoonmaken met een reinigingsmiddel

Nu is het tijd voor het reinigingsmiddel. Je kunt een professionele autobekleding reiniger gebruiken of zelf een zelfgemaakt schoonmaakmiddel maken, maar als je voor het laatste gaat, voeg er dan geen zeep aan toe, het reageert slecht met leer en maakt uiteindelijk niet echt veel schoon. Spuit je interieur in met het schoonmaakmiddel en maak draaiende bewegingen met een droge doek. Heb je alles gehad? Herhaal dit zonder schoonmaakmiddel met een vochtige doek. Zo haal je de laatste restanten vuil eenvoudig weg.

Autotapijt schoonmaken

Veeg het tapijt met het schoonmaakmengsel (of interieur reiniger) schoon door een microvezeldoek te gebruiken. Zorg ervoor dat je in cirkels reinigt tot je geen vuilsporen meer op je tapijt ziet.

Autobekleding van leer schoonmaken

Als je auto met leer bekleed is, moet je hem na het schoonmaken van de bekleding behandelen met een speciaal beschermend middel. Zorg ervoor dat je dit middel gelijkmatig aanbrengt en niet alleen op één plaats, want over het hele oppervlak van de zitting is het nodig. Leer heeft behandeling nodig om gezond en glad te blijven en om de dagelijkse slijtage te weerstaan. Dit is een goed product voor het behandelen van leer. Klik hier voor ledercreme >>

Hoe vaak het leer van je autobekleding behandelen?

Je moet leren bekleding minstens een keer per maand behandelen. Zo blijft je leren autobekleding in de beste conditie. Dit is natuurlijk weer aantrekkelijk voor mocht je de auto ooit gaan verkopen.

SUPERTIP:
Dit is de allerbeste interieur reiniger.. Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.