Haarlak is een van de meest veelzijdige schoonheidsproducten die er zijn. Het is niet alleen ideaal om je haar een bepaalde stijl te geven, maar het kan ook gebruikt worden om andere dingen te fixeren! Met haarlak kan je namelijk zo veel! Het maakt niet uit welke haarspray je hier voor gebruikt.  

SUPERTIP:
Geen haarlak in huis? Gebruik dit =>

 

Haarlak alleen voor je haren? Nee hoor!

Wimpers

Als je je wimpers krult met een wimperkruller, kan haarlak helpen ze steviger te maken zodat ze na verloop van tijd hun vorm niet verliezen. Spuit gewoon haarspray rond het metalen stukje dat de wimpers op hun plaats houdt en krul je wimpers opnieuw nadat je ze helemaal hebt laten drogen.

Make up

Weinig dingen zijn vervelender dan je make-up perfect aanbrengen. In plaats van je make-up opnieuw aan te moeten brengen, kan haarspray je make up de hele dag op zijn plaats houden. Nevel gewoon haarspray op je gezicht op de plaatsen waar je extra hulp nodig hebt om zweet en olie te weerstaan, voor een picture-perfect resultaat.

Niets is erger dan te eindigen met strepen foundation op je gezicht omdat je te veel over je huid wreef! Om snel make-up fouten te herstellen kan haarspray te hulp schieten. Spuit gewoon een beetje haarlak over het foutje en vervaag het met poeder of wattenstaafjes voor een opvallend resultaat.

Statische kleren 

Statische truien zijn het ergst. Ze kleven zo stevig tegen je aan dat je je moeilijk kunt bewegen! Om dit probleem op te lossen, spuit je haarspray direct op de trui en wrijf je de met haarspray bespoten plek tegen een hemd of handdoek voor een statisch-vrij resultaat.

Schoenen

Als je ooit in een lift bent gestapt en je ruikt een vreselijke geur omdat je last hebt van zweetvoeten, weet je hoeveel erger geuren kunnen zijn als ze opgesloten zitten in een benauwde ruimte. Om deze vreselijke geur te voorkomen, gebruik je haarlak als deodorant op je schoenen. Dankzij de haarlak wordt de geur in je schoenen minder snel naar buiten gebracht.

Pluisjes uit kleding halen

Haarspray kan ook helpen om pluisjes uit kleding te verwijderen! Als je haarlak of wasverzachter hebt liggen, is haarspray een prima vlekkenverwijderaar voor die vervelende haartjes die aan je kleren blijven plakken. Nevel gewoon haarspray op de plek van de kleding waar de haren aan vast zitten en wrijf de haren eraf met een schone doek. Om te voorkomen dat haren permanent aan je overhemden blijven kleven, gebruik je haarspray als snelle oplossing voor ongewenste haren voordat je een kledingstuk in de droger of wasmachine gooit!

haarlak

Er is nog veel meer mogelijk!

  • Voordat je schuifspeldjes in je haren doet, spuit je eerst wat haarlak op schuifspeldjes zodat ze beter blijven zitten.
  • Spuit je nieuwe panty in om ladders te voorkomen. Mocht er toch al een gaatje in zijn gekomen, spuit er dan alsnog haarlak op om een groter gat te voorkomen.
  • Nadat je je nagels hebt gelakt, kun je haarlak op je nagels spuiten zodat de lak sneller droogt.
  • Spuit fris gewassen gordijnen in met haarspray om stofnesten te voorkomen. Door de haarspay glijdt de stof er makkelijker vanaf. Echter, dit is niet aan te raden op witte gordijnen i.v.m. mogelijke vlekken.
  • Spuit wat haarlak over kunstwerkjes van je kind(eren). Hierdoor blijven de kleuren veel beter bewaard. Voor meisjes is het leuk om een tekening te maken met oogschaduw. Dit pakt natuurlijk niet heel goed op papier, maar met een laagje haarlak wél!
  • Spuit op een schone handdoek haarlak om zo stofjes en haren van je huisdier van je kleding, meubels en tapijt af te krijgen.
  • Krijg je het garen amper door het gaatje van de naald? Spuit op het garen wat haarlak om het zo super simpel door het gaatje te steken.
  • Tem je wenkbrauwen door op een goedkope tandenborstel wat haarspray te spuiten en vervolgens door je wenkbrauwen te gaan. Werkt perfect.
  • Last van spinnen? Laat ze niet wegkomen dankzij haarspray!
  • Pampas planten in huis? Je weet dat als je ze aanraakt, ze heel snel kleine blaadjes verliezen. Spuit deze planten in met haarspray.

 

SUPERTIP:
Geen haarlak in huis? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.