Je eigen grindvloer reinigen? Grindvloeren zijn erg populair vanwege hun strakke uitstraling. Maar om ervan te kunnen genieten, moet je de vloer wel regelmatig schoonmaken. In dit artikel leg ik je graag uit hoe je dat doet en waar je op moet letten!

SUPERTIP:
Grindvloer reinigen? Gebruik dit =>

Je grindvloer reinigen met afwasmiddel

Het is zover! Je wilt je grindvloer reinigen. Het eerste wat je moet doen is regelmatig stofzuigen of gebruik een zachte borstel om het stof en eventuele vuildeeltjes te verwijderen. Zo maak je geen krassen op je grindvloer. Als al het stof verwijderd is van je grindvloer, kan je over gaan op de volgende stap.

Nu gaan we er voor zorgen dat je grindvloer weer gaat stralen. Je kunt een grindvloer schoonmaken met water en afwasmiddel. Meng een beetje afwasmiddel in wat water en gebruik dan een zachte doek of borstel om de vloer mee te boenen. Zorg ervoor dat je niet te veel water gebruikt voor het beste effect. Zo laat je geen strepen achter op je grindvloer.

Grindvloer reinigen

Je grindvloer reinigen met een stoomreiniger

Grindvloer schoonmaken met een stoomreiniger is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een manier om je vloer grondig en diep te reinigen. Het proces is simpel: je stoomreiniger produceert stoom die je vloer besproeit en die vervolgens de vuil en bacteriën oplost en verwijdert. Je zult wel de hele vloer moeten aanpakken. Anders ga je precies zien waar je wel en niet bent geweest tijdens het schoonmaken. Omdat de stoomreiniger zorgt voor een diepe reiniging. 

Welke dweil voor een grindvloer?

Ja een grindvloer kan je schoonmaken met de dweil. Dit is de beste methode als je lang wilt genieten van je grindvloer. Ook is het belangrijk dat je de juiste reinigingsmiddelen gebruikt. Er bestaan verschillende soorten schoonmaakmiddelen voor grindvloeren. Het is belangrijk dat je middelen koopt die speciaal bedoeld zijn voor grindvloeren, want anders kun je de vloer beschadigen. Maak je grindvloer daarom nooit schoon met chemische middelen. Deze kunnen schade aanbrengen aan je grindvloer. Mocht je geen speciale reiniger in huis hebben? Dan kan je zoals hierboven uitgelegd gebruik maken van water en afwasmiddel. 

Waar moet je een grindvloer niet mee schoonmaken

Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen zoals groene zeep of azijn. Door de zuren in deze schoonmaakmiddelen kunnen ze schade aanbrengen aan je grindvloer. En dat is iets wat we graag willen voorkomen!

Kan een grindvloer tegen water?

Ja! Grindvloeren zijn namelijk waterdicht. Dat betekent dat je er gerust met natte voeten op kunt lopen en dat er geen vocht door de vloer heen kan trekken. Daarnaast is een grindvloer erg stevig en slijtvast. Dat maakt hem ideaal voor in de keuken of in de badkamer. Je hoeft je dus geen zorgen te maken!

Ook interessant om schoon te maken:

  1. Jaloezieen schoonmaken
  2. Dakpannen schoonmaken
  3. Bank schoonmaken
  4. Aanrechtblad schoonmaken

SUPERTIP:
Grindvloer reinigen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.