Wil jij ook je bank schoonmaken? Een bank is een veel gebruikt meubel in ieder huis. Het is daarom belangrijk dat je de bank regelmatig schoonmaakt, om te voorkomen dat er vuil of stof op blijft zitten. Tevens is het ook nog eens ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Hier volgen enkele tips voor het schoonmaken van een bank.

SUPERTIP:
Bankstel super snel schoonmaken? Gebruik dit =>

Leren of stoffen bank schoonmaken

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk type bank je hebt. Is het een stoffen bank of een leren bank? Sommige stoffen banken kunnen gewassen worden, maar leren banken niet. Was de bank altijd op maximaal 30 graden met een mild wasmiddel. Gebruik nooit bleekwater of chloor om het bankstel te wassen! Mocht je een leren bank hebben? Dan raad ik je dit product aan.

bank schoonmaken

Bank schoonmaken met de stofzuiger

In plaats van het bankstel te wassen, kun je ook kiezen voor een andere schoonmaak methode. Je kunt bijvoorbeeld een stofzuiger gebruiken met een speciale borstel voor meubels. Zorg ervoor dat je met de  borstel niet te hard over het bankstel gaat, want dan kan het materiaal beschadigen. Zo deelde ik onlangs een artikel over de top 5 beste stofzuigers.

Gebruik een stoomreiniger

Als je bankstel echt heel erg vies is, kun je er ook voor kiezen om het te stomen. Dit is een effectieve manier om vuil en stof te verwijderen. Er zijn speciale stoomreinigers verkrijgbaar, maar je kunt ook een normale stoomreiniger gebruiken. Zoals deze stoomreiniger.

Na het schoonmaken is het belangrijk om het bankstel goed te drogen. Gebruik hiervoor een droge handdoek. Als je bankstel niet goed gedroogd is, kan dit leiden tot schimmelvorming. 

Bescherm je bank met meubelspray

Als je bankstel schoon en stofvrij is, kun je ervoor kiezen om het te beschermen met een meubelspray of  wax. Dit zorgt ervoor dat vuil en stof niet zo snel aan het materiaal blijven kleven.

Bank schoonmaken? Belangrijk voor je gezondheid!

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je bankstel altijd schoon en stofvrij is! Het is niet alleen belangrijk om je bankstel mooi te houden, maar het is ook belangrijk voor je eigen gezondheid. Stof en vuil kunnen namelijk irritatie en allergiciën veroorzaken. Dus schoonmaken is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk van je bankstel, maar ook voor je gezondheid!

SUPERTIP:
Bankstel super snel schoonmaken? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.