De gezondheidsvoordelen van komkommer

Dat het eten van groente goed is voor je gezondheid is algemeen bekend, toch wordt een van de meest gekweekte groenten ter wereld vaak onderschat. De komkommer wordt door veel mensen gezien als een groente die slechts water bevat, echter brengt het eten van komkommer toch vele gezondheidsvoordelen met zich mee.
 

Komkommer wordt vaak gegeten als onderdeel van diverse salades of sausjes, echter is een losse plak komkommer een van de meest onderschatte groenten die er is. De gezondheidsvoordelen van komkommer ga je pas echt merken wanneer je deze groente minimaal een maand op dagelijkse basis eet. Een komkommer zit vol met vitamine K, C en B5. Tevens bevat een komkommer de mineralen molybdeen, kalium, mangaan, magnesium en aminozuur tryptofaan.

 

Neemt slechte adem weg

Wanneer je een schijfje komkommer 30 seconden lang met je tong tegen je verhemelte aandrukt zal dit een slechte adem verminderen. De fytochemicaliën in de komkommer doden namelijk de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor een slechte adem.

 

Kan dienen als aftersun

We kennen het allemaal wel, je ligt lekker te zonnen en voor je het weet ben je verbrand. Heel vervelend! Er zijn verschillende aftersun producten om de verbranding tegen te gaan, wat veel mensen echter niet weten is dat dit ook met een komkommer kan. Wanneer je de komkommer in dunne plakken snijdt en deze op je verbrandde rug legt geeft dat een heerlijk verkoelend effect wat de pijn uit de verbranding trekt.

 

Snelle opkikker

Een komkommer is echt een bom vol met vitamine-B, dit zorgt ervoor dat je meteen goed wakker wordt wanneer je een komkommer eet in de ochtend. Doe dus gezond en laat je koffie of andere energiedrankjes staan en eet een plak komkommer!

 

Bestrijd vervelende katers

Een avondje op stap met een paar drankjes erbij, heel gezellig! Alleen die hoofdpijn in de ochtend is altijd vreselijk. Heb jij geen zin in een kater de volgende ochtend? Eet voor het slapen gaan een paar schijfjes komkommer. Omdat komkommers genoeg suiker, B-vitamines en elektrolyten bevatten zal de hevigheid van jouw kater en hoofdpijn voelbaar afnemen.

 

Helpt bij het afvallen

Omdat een komkommer weinig calorieën, maar veel water bevat is de komkommer het ideale voedingsmiddel voor mensen die willen afvallen. Doordat een komkommer veel water en vezels bevat wordt ook de spijsvertering bevordert. Het eten van komkommer zorgt er dan ook voor dat het lichaam zich op zeer effectieve wijze kan ontdoen van gifstoffen uit het spijsverteringssysteem.

 

Goed voor je nagels

Door het hoge gehalte siliciumdioxide wat in de komkommer zit is het eten van komkommer ook nog goed voor je nagels. Siliciumdioxide voorkomt namelijk het dat er schimmel ontstaat op teen- en vingernagels.

 

Je gezondheid een boost geven?  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.