Geweldige redenen waarom je een hond moet hebben

De meeste kinderen hebben als droom dat ze graag een huisdier, het liefst een hond, zouden willen hebben. Als ouder is het dan belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Heb je er genoeg tijd voor? Of ben je te druk met werk? Wij hebben in ieder geval een aantal voordelen op een rijtje gezet.

 

  1. Volgens onderzoek zouden baby’s die in het eerste jaar opgroeien met een hond, minder last hebben van allergieën en zijn ze minder snel ziek. Dit zou komen doordat ze blootgesteld worden aan bacteriën en daardoor wordt het immuunsysteem verhoogd.Als kinderen net leren lezen, kunnen ze meer zelfvertrouwen opbouwen, als ze hardop aan hun huisdier voorlezen.
  2. Een hond zorgt ook voor minder stress, een lagere bloeddruk en een rustige hartslag.
  3. Kinderen gaan ook meer naar buiten wanneer ze een hond hebben. Honden zijn ideaal om lekker actief buiten bezig te zijn.
  4. Bij kinderen met autisme daalt het stress hormoon en de gedragsproblemen enorm als ze samen leven met een speciaal getrainde hond.
  5. Ook kunnen broertjes en/of zusjes een sterkere band krijgen, als er een hond in de familie is. Ze delen tenslotte dezelfde liefde voor hun trouwe viervoeter en dit kan leiden tot heerlijk samen ravotten in de tuin of bos.
  6. Kinderen die allergisch zijn voor een hond, maar desondanks er toch een hebben, hebben 4 keer minder kans op eczeem.De allergie kan tenslotte goed onderdrukt worden door een pilletje.
  7. Wanner een kind opgroeit met een hond, leert het makkelijker sociale vaardigheden en het geeft een kind vaak een flinke boost in het zelfvertrouwen.
  8. Honden zijn altijd super enthousiast en blij als je thuis komt. Een betere vriend kan een kind zich vaak niet wensen en bovendien willen ze ook nog eens bijna altijd met je spelen.
  9. Door de dagelijkse zorg die een huisdier met zich meebrengt, leert een kind verantwoordelijkheid. Een huisdier goed verzorgen is een kwestie van geduld en werk.

 

Bedenk wel altijd heel goed of een hond wel bij je levensstijl past. Een hond heeft liefde nodig, kost geld en tijd, maar je krijgt er dan wel weer ontzettend veel liefde voor terug.

 

Is het zo ver? Je gaat een lieve puppy ophalen? Dan heb je dit ook nodig! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.