Etenswaren die je als poetsmiddel kunt gebruiken

Soms heb je een huishoudelijk probleem die met geen enkel betaalbaar poetsmiddel is op te lossen. Eigenlijk ben je dan al snel aangewezen op de gespecialiseerde poetsmiddelen. Vaak kom je daar niet onderuit maar als je krassen hebt op een houten tafel, een glazen fles niet schoon krijgt of een stinkende koelkast hebt, hebben wij een betaalbare oplossing voor jou. 

 

  1. Krassen op een houten tafel verwijder je makkelijk door met een walnoot er over heen te vegen een flink aantal keer, vervolgens 10 minuten laten intrekken zodat de olie die in noten zit goed kan gaan werken. Pak nu een zachte doek bij de hand en wrijf het op. Je ziet er vrijwel niks meer van!
  2. Heb je een fles of een vaas met een smalle hals en krijg je hierdoor de bodem niet schoon?  Gooi er dan een handje rijst in, voeg een scheut afwasmiddel toe en vul de vaas of fles met water tot ongeveer de helft. Doe de deksel erop of als je een vaas met een smalle hals hebt leg je je hand er stevig op en voorzichtig schudden. Herhaal als het nodig is. Wanneer je kalk aan de binnenkant hebt zitten vervang je de afwasmiddel door azijn.
  3. Stinkt de koelkast ondanks dat ‘ie schoon is? Dat kan! Sommige etenswaren hebben een zeer sterkere geur waardoor ze je hele koelkast lijken over te nemen. Leg 2 bolletjes watten van katoen op een schaal en laat hier een aantal druppels vanille extract op vallen. Zet dit in de koelkast en laat het een nachtje staan. De volgende dag zijn niet alleen de onaangename geurtjes verdwenen, maar hangt er ook weer een frisse geur.

Dit is ook handig voor een grondige schoonmaak!  Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.