Dit wist je nog niet over dromen!

Bijna ieder mens droomt. Dromen kunnen je een ontzettend fijn gevoel geven, maar je kunt ook met een ontzettend angstig gevoel weer wakker worden. Sommige mensen kunnen zich zelfs aanleren hoe en wat ze dromen. Maar dat is maar een hele kleine groep. Dromen kunnen vaak voorspellend zijn, maar ook komen dromen over seks heel vaak voor bij zowel mannen als vrouwen. Dromen zijn een verzameling beelden, geluiden, gedachtes en gevoelens die een mens beleeft, als ze in slaap zijn. Je droomt vooral tijdens de remslaap en dit duurt gemiddeld maar een 5-10 minuten.
 

 • In een droom is het niet mogelijk om te lezen of om op de klok te kijken. Dus ben je je niet zeker of je droomt, probeer dan iets te lezen!
 • Sommige mensen hebben geleerd om hun dromen te sturen via trucjes en oefeningen.
 • Er zijn ook dromen die je op ideeën brengen, die je later in de praktijk kunt brengen. Een paar van die ideeën zijn: Google- Larry Page, DNA’s spiraalvormige helix- James Watson, De naaimachine- Elias Howe en het Periodieke systeem- Dimitri Mendeleyev.
 • Er zijn ook dromen die je toekomst voorspellen. Een paar van die voorbeelden zijn: Een aantal slachtoffers van 9/11 droomden al een tijd van te voren over deze aanslag, Mark Twain had een voorspellende droom dat zijn broertje zou overlijden op een exploderende stoomboot.
 • Sommige mensen lijden aan een slaapverwarming. Het voelt als of je niet meer kunt bewegen en je denkt vaak dat er een kwade geest in je buurt is. Dit alles zorgt voor angst en paniek.
 • De zogenaamde natte droom kan wel tot 20 erecties per nacht veroorzaken.
 • Normaal is je lichaam tijdens de rem-slaap verlamt en kun je bepaalde handelingen niet meer uitvoeren. Bij sommige mensen gaat dit fout en slaan ze aan het slaapwandelen en voeren sommige handelingen compleet onbewust uit.
 • Sommige mensen zijn echt verslaafd aan het dromen. Die zouden het liefst nooit meer wakker willen worden.
 • Tijdens het slapen is je brein actiever dan overdag.
 • Van dromen wordt je creatief. Het is niet voor niks dat er door bepaalde dromen, dingen zijn uitgevonden.
 • Bijna iedereen droomt, alleen kun je het zelf vaak niet herinneren. Er zijn maar een paar mensen die nooit dromen. Deze mensen hebben last van een droomaandoening, die vrij zeldzaam is.
 • Ook blinden mensen dromen, alleen gebruiken blinde mensen andere zintuigen zoals reuk, gevoel, gehoor enz. Ze dromen net zo intens als de ziende mensen.
 • In je dromen zie je alleen maar de gezichten van mensen die je kent.
 • Als je droomt is dat bijna altijd negatief. De meest gevoelde tijdens dromen zijn, woede, verdriet en angst.
 • In de dromen van een man is bijna 70% man, in de droom van een vrouw is het aantal mannen en vrouwen gelijk. Mannen en vrouwen dromen wel even vaak over seks!
 • In zwart wit droomt ongeveer maar 12% van de mensen.

 

Toe aan een goede nachtrust om lekker te dromen?  Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.