De gezondheidsvoordelen van knoflook

De een vind dat het ontzettend stinkt en de ander kan geen dag zonder. We hebben het over knoflook. Knoflook is ontzettend gezond en wordt gebruikt tegen allerlei kwaaltjes. Knoflook kun je zowel rauw als gekookt eten. In een hoop gerechten komt knoflook voor en iedereen heeft wel eens iets met knoflook gegeten.  Het is vast komen te staan dat knoflook je gezondheid ondersteunt en kan helpen bij het voorkomen en de behandeling van talloze ziektes en kwalen.
 

  • Knoflook is cholesterol verlagend. Het verlaagt het risico op een hartaanval of hersenbloeding. Het zorgt voor een goede gezondheid van hart en bloedvaten en het helpt de bloedvaten te vergroten en te ontspannen en verbetert de bloedsomloop. Dit verlaagt dus de bloeddruk en kan dus een hartaanval of hersenbloeding helpen voorkomen.
  • Knoflook heeft een preventieve werking tegen vele soorten kwaaltjes, in maag en darmen.
  • Vers knoflooksap kan perfect op wondjes en andere beschadigingen van de huid aangebracht worden. Dus ook op een beginnende koortlip. Het prikt een beetje en de geur is misschien ook niet helemaal geweldig, maar het doodt de bacteriën die infecties veroorzaken.
  • Heb je in de zomer veel last van muggenbeten? Eet dan wat meer knoflook. Muggen houden niet van de geur en smaak van knoflook. Als je dus knoflook in je bloed hebt, zul je hier ook een stuk minder last van hebben.
  • Eet bij griep of verkoudheid een rauwe knoflook. Dit heeft echt een verlichtende werking op verstopte luchtwegen en vastzittende hoest.
  • Als je last hebt van pijn aan je gebit, maak dan wat bouillon met wat knoflook erin en spoelen maar. Knoflook zal het goed doen tegen de bacteriën. Ontstoken tandvlees kan ook opknappen van dagelijks gebruik van knoflook. Het zal minder bloeden en snel weer strakker rond de tanden gaan liggen.
  •  

Wanneer je liever geen knoflook eet vanwege de geur, kan je natuurlijk ook geur- en smaakloze tabletten kopen bij de drogist. Ook deze zijn prima als  het wel producten op natuurlijke basis zijn! Overigens helpt het eten (goed kauwen) van een takje peterselie na de maaltijd ook uitstekend tegen de lucht!

 

Knoflook? Dan heb je dit nodig! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.