Champagne is een populair drankje voor feestelijke gelegenheden, maar het kan frustrerend zijn als je champagne niet gekoeld is. Warme champagne is geen aanrader. Gelukkig zijn er verschillende manieren om champagne snel af te koelen, zodat je er op de perfecte temperatuur van kunt genieten. Hieronder deel ik een aantal tips zodat jij ook snel champagne kan koelen.

 

SUPERTIP:
Zo kan jij stijlvol de champagne serveren! Gebruik dit =>

 

Snel champagne koelen

Een manier om champagne snel te koelen is om de champagne fles in de vriezer te leggen. Dit kan echter wel leiden tot ijskristallen in de champagne, wat de smaak kan verpesten. Het beste kan je de champagne voor 15 minuten in de vriezer te leggen. Zorg ervoor dat je hem in een luchtdichte bak of zak doet, om te voorkomen dat de champagne vastvriest. Als je een andere snelle optie zoekt, maar je hebt nog tijd, probeer dan een koelkast of ijsemmer te gebruiken. Als je de koelkast gebruikt, zorg er dan voor dat je de champagnefles op de onderste plank zet of legt, zodat hij zo dicht mogelijk bij de koele lucht staat. Deze manier werkt wat minder snel.

champagne koelen

Champagne koelen? Gebruik een ijsemmer 

Je kan champagne ook perfect koelen met een ijsemmer. Pak een emmer en vul deze emmer met 2 handen aan (grof) zout. Vul daarna de emmer tot aan de rand met ijsblokjes en koud water. Dankzij het zout versnelt de uitwisseling tussen het koude water in de emmer en de inhoud van de fles. Natuurlijk kan je dit ook doen met frisdrank, bier en wijn!

 

Het maakt niet uit welke methode je ook gebruikt, zolang je je champagne snel koelt zal hij heerlijk smaken als je hem serveert. Dus de volgende keer dat je snel wat champagne moet koelen, maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om dat snel en gemakkelijk te doen. Proost! Champagne koelen was nog nooit zo makkelijk!

 

SUPERTIP:
Zo kan jij stijlvol de champagne serveren! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.