Omslag foto facebook (3)
champagne koelen

Champagne koelen? Zo doe je dat super snel!

Champagne is een populair drankje voor feestelijke gelegenheden, maar het kan frustrerend zijn als je champagne niet gekoeld is. Warme champagne is geen aanrader. Gelukkig zijn er verschillende manieren om champagne snel af te koelen, zodat je er op de perfecte temperatuur van kunt genieten. Hieronder deel ik een aantal tips zodat jij ook snel champagne kan koelen.

 

SUPERTIP:
Zo kan jij stijlvol de champagne serveren! Gebruik dit =>

 

Snel champagne koelen

Een manier om champagne snel te koelen is om de champagne fles in de vriezer te leggen. Dit kan echter wel leiden tot ijskristallen in de champagne, wat de smaak kan verpesten. Het beste kan je de champagne voor 15 minuten in de vriezer te leggen. Zorg ervoor dat je hem in een luchtdichte bak of zak doet, om te voorkomen dat de champagne vastvriest. Als je een andere snelle optie zoekt, maar je hebt nog tijd, probeer dan een koelkast of ijsemmer te gebruiken. Als je de koelkast gebruikt, zorg er dan voor dat je de champagnefles op de onderste plank zet of legt, zodat hij zo dicht mogelijk bij de koele lucht staat. Deze manier werkt wat minder snel.

 

Een ijsemmer

Je kan champagne ook perfect koelen met een ijsemmer. Pak een emmer en vul deze emmer met 2 handen aan (grof) zout. Vul daarna de emmer tot aan de rand met ijsblokjes en koud water. Dankzij het zout versnelt de uitwisseling tussen het koude water in de emmer en de inhoud van de fles. Natuurlijk kan je dit ook doen met frisdrank, bier en wijn!

 

Het maakt niet uit welke methode je ook gebruikt, zolang je je champagne snel koelt zal hij heerlijk smaken als je hem serveert. Dus de volgende keer dat je snel wat champagne moet koelen, maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om dat snel en gemakkelijk te doen. Proost!

 

SUPERTIP:
Zo kan jij stijlvol de champagne serveren! Gebruik dit =>

 

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.