Zoveel calorieën verbrand je tijdens het poetsen!

Dat het huishouden bijhouden bijna een topsport is, dat weten de meeste wel, maar hoeveel calorieën je er nu precies mee verbrandt, dat wisten wij nog niet! Wij hebben het daarom voor je uitgezocht. Wat we je wel al kunnen verklappen is dat je in elk geval niet meer hoeft te gaan sporten om gewicht te verliezen!
 

Stofzuigen

Wist je dat je met een uur stofzuigen al snel 200 calorieën verbrandt? Als je door de warmte van je stofzuiger gaat zweten dan vliegen de calorieën zelfs nog sneller buiten.

 

Dweilen

Haal maar snel emmer en dweil te voor schijn want een uur dweilen staat garant voor een verlies van meer dan 300 calorieën!

 

Afwassen

Afwassen is iets minder intensief, maar toch ook de moeite waard om te weten: een uur afwassen en afdrogen verlost je van 150 calorieën.

 

Vaatwasmachine in- en uitladen

Als je een vaatwasmachine gebruikt ben je uiteraard minder actief dan wanneer je de afwas met de hand doet. Maar goed, de vaatwasmachine vullen en weer leegmaken levert toch ook een verlies van 100 calorieën per uur op.

 

Afstoffen

Met de plumeau rondgaan lijkt vermoeiender dan de vaatwasmachine uitladen, maar toch is afstoffen slechts het verbranden van 100 calorieën waard.

 

Ramen wassen

Je ramen een opfrisbeurt geven is dan weer heel wat beter voor je lijn. Reken gemiddeld dat je er zo’n 300 calorieën per uur mee kwijt geraakt.

 

Tuinieren

Je bent 200 calorieën armer na een uur tuinieren. Bij warm weer reken je er nog eens 100 calorieën extra bij.

 

Grasmaaien

Zeuren omdat manlief het gras niet heeft afgereden, dat is niet langer nodig. Bekijk het als je wekelijkse work-out want door het gras te maaien zet je per uur zo’n 300 calorieën aan de kant.

 

Auto wassen

Hetzelfde geldt voor de auto wassen. Neem de taak met plezier van hem over: na een uurtje de auto wassen ben je van ongeveer 250 calorieën verlost.

 

Opruimen

Ook opruimen – rondlopen en spullen aan de kant zetten – is goed voor de verbranding van 200 calorieën per uur.

 

Boodschappen doen

Oké, je loopt geen uur in de supermarkt rond. Maar reken alle kleine bezoekjes bij elkaar en je komt wekelijks wellicht snel aan een uur. Goed voor een verlies van 200 calorieën.

 

Koken

Koken lijkt voor jou misschien een dikmaker omdat je vaak van je potten proeft. Toch is koken – roeren, snijden, afgieten… – een intensieve bezigheid waarmee je per uur 120 calorieën verbrandt.

 

Bed verschonen

Het bed verschonen is bij heel wat vrouwen één van de minst geliefde huishoudelijke taken. Troost je in de toekomst met het idee dat je na een uur – ongeveer vier keer verschonen – al snel 100 calorieën verbrand hebt.

 

De was

De was insteken, er weer uithalen, strijken, opplooien,… een uur er mee bezig zijn is goed voor een verbranding van ruim 150 calorieën.

 

Verven en behangen

Kunnen je muren een opknapbeurt gebruiken? Haal dan je verf- of lijmkwast boven want met verven en behangen verbrand je per uur meer dan 300 calorieën!

 

Alles tot in de puntjes schoonmaken? Dan heb je dit nodig! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.