Wil jij ook geld verdienen naast je baan? Er zijn verschillende manieren om een beetje bij te verdienen, of om je inkomen uit te breiden. In de toekomst kan je misschien wel de keuze maken om je baan op te zeggen. Hoe mooi zou dat zijn! Ontdek hieronder snel 10 handige tips om geld te verdienen naast je baan!

SUPERTIP:
Meer ontdekken over geld verdienen? Gebruik dit =>

1. Geld verdienen naast je baan met een hobby

Heb je een creatieve of sportieve hobby? Er zijn waarschijnlijk mensen in je omgeving die bereid zijn om geld te betalen voor de dingen waar jij plezier in hebt. Je kunt bijvoorbeeld schilderlessen geven, muziekles of zelfs gaan hardlopen met iemand die dat fijn vindt. Er zijn veel mogelijkheden te bedenken. 

2. Geld verdienen naast je baan door spullen te verkopen

Er zijn verschillende manieren waarop je spullen kunt verkopen op internet. Je kunt bijvoorbeeld een webshop starten, je diensten aanbieden of producten verkopen die je zelf hebt gemaakt. Er zijn veel sites die je kunt gebruiken om je spullen te verkopen, dus neem de tijd om er een paar te vergelijken voordat je begint. Eentje die we allemaal wel kennen is Marktplaats. Een handige tip: ga naar de kringloopwinkel, koop oude spullen op en knap ze op. Daarna kan je ze met winst verkopen op Marktplaats. Je kunt ook je creaties verkopen op Etsy.

Geld verdienen naast je baan

3. Geld verdienen naast je baan met privé lessen

Als je goed bent in een bepaald vakgebied, kun je ervoor kiezen om privé-lessen te geven aan mensen in je omgeving. Je kunt bijvoorbeeld lesgeven in taalvaardigheden, rekenen of andere vakken. Je kunt ook lessen geven over een hobby of een interessegebied waar je goed in bent. 

4. Hoe kan je geld verdienen naast je baan?

Als je handig bent met computers of je beschikt andere handige vaardigheden, kun je ervoor kiezen om als freelance-werknemer aan de slag te gaan. Je kunt je diensten aanbieden aan bedrijven of particulieren, en je kunt zelf bepalen wanneer en hoeveel je werkt. Dit kan een uitstekende manier zijn om wat extra geld te verdienen, vooral als je graag thuis werkt. In een tijd waar bedrijven moeite hebben om nieuw personeel te werven, gaan ze snel op zoek naar een geschikte freelancer.

5. Geld verdienen naast je baan met klusjes

Als je handig bent met klussen, kun je overwegen om een ​​klusjesman of vrouw te worden. Dit kan betekenen dat je tuinen onderhoudt, ramen poetst of kleine verbouwingen uitvoert. Je kunt ook je diensten aanbieden aan mensen in je buurt door flyers te verspreiden of een advertentie op internet neer te zetten. Er zijn best veel mensen die graag hulp zouden willen hebben, maar zelf niet weten aan wie ze dit zouden moeten vragen.

6. Geld verdienen naast je baan met een boek

Als je graag schrijft, kun je ervoor kiezen om een boek te schrijven. Dit kan een uitstekende manier zijn om je talenten te laten zien en wat extra geld te verdienen. Je kunt je boek publiceren via een uitgeverij of het zelf publiceren. Het is tegenwoordig heel makkelijk om een boek te lanceren. Je kunt er ook voor kiezen om een ebook te schrijven en online aan te bieden.

7. Geld verdienen naast je baan als vlogger

Als je graag video’s maakt, kun je ervoor kiezen om een vlog kanaal te beginnen. Je kunt je vlogs plaatsen op youtube, of op je eigen blog. Dit kan een uitstekende manier zijn om wat extra geld te verdienen, vooral als je van video’s maken houdt. Want tegenwoordig kijken we allemaal urenlang naar video’s van andere mensen op het internet. 

8. Verkoop je kunstwerken

Als je goed bent in een bepaalde kunstvorm, kun je ervoor kiezen om je kunstwerken te verkopen. Je kunt ze verkopen aan bedrijven of particulieren, en je kunt ook ervoor kiezen om ze online aan te bieden. Dit kan een uitstekende manier zijn om wat extra geld te verdienen, vooral als je goed bent in het maken van kunstwerken. Want er zijn veel mensen die op zoek zijn naar unieke kunst. Tip: maak ook een social media account aan om je kunst onder de aandacht te brengen van een grote groep liefhebbers.

9. Verkoop je diensten

Er zijn verschillende websites waar je je diensten kunt aanbieden, zoals Fiverr of Upwork. Dit is een goede manier om wat extra geld te verdienen, en je kunt je diensten aanpassen aan je schema. Kijk maar eens op deze platformen hoeveel simpele klusjes er op staan.. Zoals het uitknippen van een foto, een logo maken, een bedrijfsnaam bedenken, social media beheer. Allemaal simpele klusjes die je thuis, achter je computer kunt uitvoeren.

10 Word lid van een affliate programma

Er zijn verschillende websites waar je als lid van een affliate programma geld kunt verdienen door het promoten van producten of diensten. Dit is een goede manier om wat extra geld te verdienen, en je hoeft er niet veel tijd aan te besteden. Als jij namelijk vertelt over een product waar je enthousiast over bent & iemand klikt op de link om een kijkje te nemen bij het product, dan krijg jij een percentage zodra die gene het product koopt. Enkele goede partijen die affiliate aanbieden zijn:

Als laatste & niet onbelangrijk. Schaam je niet voor een bijbaantje. Er is niets mis mee om een bijbaantje te hebben naast je fulltime baan. Dit kan een goede manier zijn om wat extra geld te verdienen. Het is juist iets waar je trots op mag zijn. En hoe leuk is het, als je van je hobby uiteindelijk je baan kunt maken!

SUPERTIP:
Meer ontdekken over geld verdienen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.