Besparen op boodschappen is een van de beste manieren om geld de besparen. Je kunt dit beste doen door van te voren een boodschappenlijstje te maken. Je kunt dit doen door je maaltijden van tevoren te plannen. Dankzij deze manier wordt het gemakkelijker om op boodschappen te besparen, omdat je niet meer koopt dan nodig is. Kijk ook goed naar de aanbiedingen van de week. En gebruik de aanbiedingen ter inspiratie voor het plannen van je maaltijden.

Besparen op boodschappen

Je kunt het beste boodschappen doen tegen het einde van sluitingstijd. Hoe later je winkelt, hoe meer kortingen je zult aantreffen. Dit komt door de houdbaarheidsdatum. De winkel wil er snel van af, want het is zonde om weg te gooien, dus prijzen ze het product met korting aan. Hierdoor kan je soms profiteren van aantrekkelijke kortingen. Let hier bij wel op dat je alleen koopt wat je echt nodig hebt.. en niet omdat het toevallig met korting verkocht wordt. Ga jij ook besparen op boodschappen?

SUPERTIP:
De goedkoopste boodschappentassen! Gebruik dit =>

Eet met vrienden

Kom samen met vrienden en maak samen maaltijden, wat de kosten van voedsel aanzienlijk zal drukken, koop alles in bulk, en als je denkt dat je niet zoveel voedsel kunt eten voor het bederft, verdeel het dan in afzonderlijke porties en vries/bewaar het tot het nodig is. Zo kan je samen genieten van heerlijke gerechten, maar bespaar je ook nog eens veel geld. Tevens is het natuurlijk veel gezelliger om samen te eten.

Aanbiedingen

Zoals ik eerder al uitlegde, probeer in de avond boodschappen te doen. Mocht dit niet lukken, koop dan vooral veel van de aanbiedingen in. Kijk hierbij altijd of de producten een lange houdbaarheidsdatum hebben of dat je het kan invriezen. Als je veel inkoopt van aanbiedingen maar het bederft snel, dan heb je er natuurlijk nog niet veel aan.

Uiteten

Een andere geweldige manier om geld te besparen is om minder vaak uit eten te gaan. Uit eten gaan is veel duurder dan thuis eten, dus bespaar geld door lekker thuis te eten! Wil je toch een keer graag gaan uiteten? Kijk of er dan een leuk restaurant in de buurt is die een speciaal menu aanprijst. Veel restaurants spelen hier op in en bieden bijvoorbeeld een compleet 3 gangen menu aan voor 19,95. Zo kan jij toch genieten van uiteten voor een vriendschappelijke prijs.

Boodschappentas

Probeer altijd een boodschappentas of kratje mee te nemen. Veel mensen gaan naar de winkel zonder een boodschappentas en kopen elke keer een nieuwe plastic zak. Zonde! Want misschien is het herkenbaar? Je hebt er thuis nog tientallen liggen. Een boodschappen tas kost toch al snel 1 a 2 euro tegenwoordig. Als je dit 30x in het jaar doet, komt dit al snel neer op 30 a 60 euro. Daar had je ook van kunnen gaan uiteten! Besparen op boodschappen & besparen op je boodschappentas.

Ook interessant:

  1. Zo kan jij meer geld overhouden!

SUPERTIP:
De goedkoopste boodschappentassen! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.