beslagen ramen auto

Beslagen ramen auto? Wij hebben de oplossing!

Niemand twijfelt eraan dat als het om rijden in de winter gaat, beslagen ruiten een ergernis zijn. Er is immers niet veel verontrustender dan uit je voorruit of zijruit te kijken en niet door het raam te kunnen kijken door de condens die zich aan de binnenkant ophoopt. Als je haast hebt om ergens te komen, kunnen beslagen ruiten uiterst frustrerend zijn. Veel mensen zullen hun ramen open maken voor wat frisse lucht of de auto verwarming voluit aanzetten, maar eindigen toch met een voorruit waar een laagje mist overheen loopt.

SUPERTIP:
Wil jij een middel waarmee je jouw autoruiten gemakkelijk en snel ontvet? Gebruik dit =>

Het probleem met deze methoden is dat ze weinig succes opleveren. Het aanzetten van de verwarming zorgt ervoor dat slechts een klein deel van de ruit opklaart, wat betekent dat je nog steeds door een dikke laag bewolking moet kijken die het zicht belemmert. Anderzijds doet het open maken van de ramen niets anders dan vochtige lucht binnenlaten die het beslaan van je autoruiten vergroot. In beide gevallen ben je gewoon tijd aan het verspillen, want beide methoden dragen weinig meer bij dan verspilling van energie en benzine.

Welke tips helpen tegen een beslagen auto ruit?

  • Maak je autoruit regelmatig schoon met een middel dat ontvettend werkt. Denk hierbij aan afwasmiddel. Schone ramen vermindert de hoeveelheid condens die zich in de winter aan de binnenkant vormt.
  • Probeer de auto van binnen droog te houden. Heb je net een wandeling gemaakt en is je jas nat geworden door de regen? Leg je jas in de kofferbak en vergeet je jas thuis niet uit de auto te halen. Als je namelijk een natte jas (of kleding) in de auto laat liggen krijg je ontzettend veel condens op de ramen.
  • Heb je toch condens op je raam? Zet niet de verwarming aan maar de airco. Ook al is het ontzettend koud buiten. De airconditioning haalt namelijk vocht uit de lucht op een veel effectievere manier dan de verwarming. Probeer hierbij wel je ramen dicht te houden. Anders haal je opnieuw vochtige lucht naar binnen.

Beslagen ramen vergroten de kans op een ongeluk. Gelukkig kan je bovenstaande tips gaan toepassen, mocht jij in de ochtend je auto in stappen en je ramen zijn beslagen.

SUPERTIP:
Wil jij een middel waarmee je jouw autoruiten gemakkelijk en snel ontvet? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie. 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.