Beslagen ramen auto? Niemand twijfelt eraan dat als het om rijden in de winter gaat, beslagen ruiten een ergernis zijn. Er is immers niet veel verontrustender dan uit je voorruit of zijruit te kijken en niet door het raam te kunnen kijken door de condens die zich aan de binnenkant ophoopt. Als je haast hebt om ergens te komen, kunnen beslagen ruiten uiterst frustrerend zijn. Veel mensen zullen hun ramen open maken voor wat frisse lucht of de auto verwarming voluit aanzetten, maar eindigen toch met een voorruit waar een laagje mist overheen loopt.

SUPERTIP:
Wil jij een middel waarmee je jouw autoruiten gemakkelijk en snel ontvet? Gebruik dit =>

Beslagen ramen auto

Het probleem met deze methoden is dat ze weinig succes opleveren. Het aanzetten van de verwarming zorgt ervoor dat slechts een klein deel van de ruit opklaart, wat betekent dat je nog steeds door een dikke laag bewolking moet kijken die het zicht belemmert. Anderzijds doet het open maken van de ramen niets anders dan vochtige lucht binnenlaten die het beslaan van je autoruiten vergroot. In beide gevallen ben je gewoon tijd aan het verspillen, want beide methoden dragen weinig meer bij dan verspilling van energie en benzine.

beslagen ramen auto

Welke tips helpen tegen een beslagen auto ruit?

  • Beslagen ramen auto? Maak je autoruit regelmatig schoon met een middel dat ontvettend werkt. Denk hierbij aan afwasmiddel. Schone ramen vermindert de hoeveelheid condens die zich in de winter aan de binnenkant vormt.
  • Probeer de auto van binnen droog te houden. Heb je net een wandeling gemaakt en is je jas nat geworden door de regen? Leg je jas in de kofferbak en vergeet je jas thuis niet uit de auto te halen. Als je namelijk een natte jas (of kleding) in de auto laat liggen krijg je ontzettend veel condens op de ramen.
  • Heb je toch condens op je raam? Zet niet de verwarming aan maar de airco. Ook al is het ontzettend koud buiten. De airconditioning haalt namelijk vocht uit de lucht op een veel effectievere manier dan de verwarming. Probeer hierbij wel je ramen dicht te houden. Anders haal je opnieuw vochtige lucht naar binnen.

Beslagen ramen vergroten de kans op een ongeluk. Gelukkig kan je bovenstaande tips gaan toepassen, mocht jij in de ochtend je auto in stappen en je ramen zijn beslagen.

SUPERTIP:
Wil jij een middel waarmee je jouw autoruiten gemakkelijk en snel ontvet? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.