Omslag foto facebook (3)
Striae

Zwangerschapsstriemen voorkomen? Doe je zo!

Striae is het resultaat van huid die is uitgerekt in een te snel tempo. Dit betekent dat zwangerschapsstriemen vaak na een zwangerschap op de buik, borsten, bovenbenen en zelfs armen kunnen verschijnen. Sommige vrouwen kunnen ook last krijgen van striae tijdens de puberteit als er een extreme groeispurt is, of wanneer ze heel snel te veel gewicht aankomen. Een van de beste manieren om zwangerschapsstriemen te voorkomen is ervoor te zorgen dat elke aanzienlijke gewichtstoename (zoals bij zwangerschap) geleidelijk en veilig gebeurt. Zwangerschapsstriemen voorkomen? Wij delen hieronder hoe je dat doet!

 

SUPERTIP:
Last van striae? Gebruik dit =>

 

Enkele oorzaken van striae zijn:

 • Hormonen die ervoor zorgen dat de huid sneller groeit dan dat de huid kan uitrekken. Zoals zwangerschapsstriemen.
 • Als je snel in gewicht toeneemt, of als je snel veel gewicht verliest.
 • Helaas kunnen striae ook erfelijk zijn.

 

Zwangerschapsstriemen voorkomen?

Een van de beste manieren om striae te voorkomen is je huid gehydrateerd te houden. Breng elke dag een vochtinbrengende crème op je huid aan, vooral op je buik, heupen en borsten. Zorg ervoor dat de crème parfum vrij is en ingrediënten bevat als shea boter of cacaoboter, waarvan bekend is dat ze striae helpen voorkomen.

 

Gezond eten

Een andere manier om striae te voorkomen is door gezond te eten. Je dieet moet veel fruit en groenten bevatten, magere eiwitten en gezonde vetten. Je zult meer calorieën moeten verbruiken dan je normaal zou doen, dus goed eten helpt je lichaam de voedingsstoffen te geven die het nodig heeft om te helpen genezen.

 

Voldoende lichaamsbeweging

Je huid goed gespannen houden is ook belangrijk. Als je buik groter wordt kun je je geneigd voelen om op de bank te gaan zitten en ontspannen, maar het is belangrijk om actief te blijven. Lichaamsbeweging helpt je huid gespierd en elastisch te houden, wat striae kan helpen voorkomen.

 

Effectieve methodes tegen striae

Er zijn verschillende manieren om striae te voorkomen. Een ervan is gezond voedsel te eten dat voldoende eiwitten en vitamine A, E bevatten.

 1. Bevochtig striae met striae crème om de huid vochtig en elastisch te houden.
 2. Drink veel water door gedurende de dag regelmatig kleine slokjes te nemen. Dit bevordert de elasticiteit van de huid.
 3. Draag een beha die goed om het lichaam past om een gezonde groei van het borstweefsel te ondersteunen.
 4. Rook niet en drink geen sterke drank want deze stoffen kunnen zorgen voor zwangerschapsstriemen doordat ze de huid irriteren en uitdrogen.
 5. Neem tijdens de eerste maanden van de zwangerschap striae tabletten om je lichaam een extra stimulans te geven voor de collageen productie. Dit helpt striae later in de zwangerschap te voorkomen als je buik flink begint uit te rekken.
 6. Blijf actief door te wandelen, fietsen, aerobic oefeningen om je huid soepel te houden.
 7. Ontspan je spieren door tijdens de zwangerschap striae yogalessen of striae massagesessies te volgen om de spanning op de zwangere buik te verlichten.
 8. Zorg ervoor dat je je huid gedurende de dag regelmatig oprekt door er met beide handen aan te trekken, want dit zal striae snel en blijvend helpen verdwijnen als er een aantal weken achter elkaar striae crème op aangebracht is. 

 

Succes met het uitvoeren van de tips!

 

 

Striae voorkomen Doe je zo!

 

SUPERTIP:
Last van striae? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.