Zwangerschapsstriemen voorkomen? Striae is het resultaat van huid die is uitgerekt in een te snel tempo. Dit betekent dat zwangerschapsstriemen vaak na een zwangerschap op de buik, borsten, bovenbenen en zelfs armen kunnen verschijnen. Sommige vrouwen kunnen ook last krijgen van striae tijdens de puberteit als er een extreme groeispurt is, of wanneer ze heel snel te veel gewicht aankomen. Een van de beste manieren om zwangerschapsstriemen te voorkomen is ervoor te zorgen dat elke aanzienlijke gewichtstoename (zoals bij zwangerschap) geleidelijk en veilig gebeurt.

SUPERTIP:
Last van striae? Gebruik dit =>

 

Zwangerschapsstriemen voorkomen?

Een van de beste manieren om striae te voorkomen is je huid gehydrateerd te houden. Breng elke dag een vochtinbrengende crème op je huid aan, vooral op je buik, heupen en borsten. Zorg ervoor dat de crème parfum vrij is en ingrediënten bevat als shea boter of cacaoboter, waarvan bekend is dat ze striae helpen voorkomen.

Enkele oorzaken van striae zijn:

 • Hormonen die ervoor zorgen dat de huid sneller groeit dan dat de huid kan uitrekken. Zoals zwangerschapsstriemen.
 • Als je snel in gewicht toeneemt, of als je snel veel gewicht verliest.
 • Helaas kunnen striae ook erfelijk zijn.

Gezond eten

Een andere manier om striae te voorkomen is door gezond te eten. Je dieet moet veel fruit en groenten bevatten, magere eiwitten en gezonde vetten. Je zult meer calorieën moeten verbruiken dan je normaal zou doen, dus goed eten helpt je lichaam de voedingsstoffen te geven die het nodig heeft om te helpen genezen.

Voldoende lichaamsbeweging

Je huid goed gespannen houden is ook belangrijk. Als je buik groter wordt kun je je geneigd voelen om op de bank te gaan zitten en ontspannen, maar het is belangrijk om actief te blijven. Lichaamsbeweging helpt je huid gespierd en elastisch te houden, wat striae kan helpen voorkomen.

Zwangerschapsstriemen voorkomen

Zwangerschapsstriemen voorkomen? Effectieve methodes tegen striae

Er zijn verschillende manieren om striae te voorkomen. Een ervan is gezond voedsel te eten dat voldoende eiwitten en vitamine A, E bevatten.

 1. Bevochtig striae met striae crème om de huid vochtig en elastisch te houden.
 2. Drink veel water door gedurende de dag regelmatig kleine slokjes te nemen. Dit bevordert de elasticiteit van de huid.
 3. Draag een beha die goed om het lichaam past om een gezonde groei van het borstweefsel te ondersteunen.
 4. Rook niet en drink geen sterke drank want deze stoffen kunnen zorgen voor zwangerschapsstriemen doordat ze de huid irriteren en uitdrogen.
 5. Neem tijdens de eerste maanden van de zwangerschap striae tabletten om je lichaam een extra stimulans te geven voor de collageen productie. Dit helpt striae later in de zwangerschap te voorkomen als je buik flink begint uit te rekken.
 6. Blijf actief door te wandelen, fietsen, aerobic oefeningen om je huid soepel te houden.
 7. Ontspan je spieren door tijdens de zwangerschap striae yogalessen of striae massagesessies te volgen om de spanning op de zwangere buik te verlichten.
 8. Zwangerschapsstriemen voorkomen? Zorg ervoor dat je je huid gedurende de dag regelmatig oprekt door er met beide handen aan te trekken, want dit zal striae snel en blijvend helpen verdwijnen als er een aantal weken achter elkaar striae crème op aangebracht is. 

 

Zwangerschapsstriemen voorkomen? Succes met het uitvoeren van de tips!

 

SUPERTIP:
Last van striae? Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.