Leer alles over het zoutwatersysteem zwembad en ontdek de voordelen van het gebruik van zout in plaats van traditionele chloorproducten. Lees verder om te ontdekken waarom een zoutwatersysteem een geweldige keuze is voor zwembadeigenaren.

Chloor of een zoutwatersysteem zwembad?

Als zwembadeigenaar ben je waarschijnlijk bekend met het gebruik van chloor om je zwembadwater schoon en veilig te houden. Maar wist je dat er een alternatief is dat steeds populairder wordt? Zoutwatersystemen bieden een nieuwe benadering van waterbehandeling in zwembaden door het gebruik van zout in plaats van traditionele chloorproducten. In dit artikel gaan we dieper in op het zoutwatersysteem zwembad en verkennen we de voordelen die ze bieden. Ontdek waarom steeds meer mensen kiezen voor een zoutwatersysteem zwembad.

Super tip:

Bekijk hier de beste zoutwatersystemen zwembad, klik hier!

Voordelen van zoutwatersysteem zwembad:

  • Zachter water: Een van de belangrijkste voordelen van een zoutwatersysteem is het zachtere water dat het produceert. In plaats van de harde en prikkelende effecten van traditionele chloor, zorgt het gebruik van zout voor een zacht en comfortabel zwemervaring.
  • Minder onderhoud: Zoutwatersystemen vereisen over het algemeen minder onderhoud dan traditionele chloorbehandelingssystemen. Het zout wordt omgezet in chloor door middel van elektrolyse, wat betekent dat je geen handmatige dosering van chloorproducten hoeft uit te voeren.
  • Minder irritatie: Voor mensen met een gevoelige huid of gevoelige ogen kan een zoutwatersysteem een uitkomst zijn. Het verminderde gebruik van chloor kan de irritatie minimaliseren en een meer comfortabele zwemervaring bieden. Voor kinderen is het helemaal ideaal. Kinderen duiken namelijk graag en dan kunnen ze heerlijk duiken zonder duikbril of rode oogjes. Mochten ze wat water binnenkrijgen, dan is dit ook minder schadelijk dan chloorwater. Met name dus voor gezinnen met kinderen is een zoutwatersysteem zwembad echt ideaal.
  • Minder geur: Een ander voordeel van zoutwatersystemen is dat ze meestal minder geur produceren dan traditionele chloorbehandelingssystemen. Dit kan vooral gunstig zijn als je wilt genieten van een zwembad zonder de sterke chloorgeur of jezelf ook niet als een wandelend chloorbad wenst te ruiken.
  1. Hoe werkt een zoutwatersysteem? Zoutwatersystemen maken gebruik van elektrolyse om het zout in het water om te zetten in chloor. Het systeem bevat een zoutcel waarin het zout wordt geïoniseerd door elektrische stroom. Hierdoor ontstaat natriumhypochloriet, het actieve desinfectiemiddel dat chloor produceert. Het zoutgehalte in een zoutwaterzwembad is veel lager dan in zeewater, waardoor het water nog steeds aangenaam is om in te zwemmen.
  2. Onderhoud en beheer van een zoutwatersysteem: Hoewel zoutwatersystemen minder onderhoud vereisen dan traditionele chloorbehandelingssystemen, is het nog steeds belangrijk om bepaalde stappen te volgen om ervoor te zorgen dat het systeem optimaal functioneert. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud en beheer van een zoutwatersysteem:
  • Controleer regelmatig het zoutgehalte in het zwembadwater en voeg indien nodig zout toe.
  • Reinig de zoutcel periodiek om eventuele opgehoopte mineralen te verwijderen.
  • Controleer en onderhoud de elektrische componenten van het systeem volgens de aanbevelingen van de fabrikant.
  • Monitor de waterbalans en pas indien nodig de pH-waarde aan.

Super tip:

Bekijk hier de best beoordeelde zwembadproducten, klik hier!

Uitstekende keus!

Een zoutwatersysteem zwembad biedt vele voordelen, waaronder zachter water, minder onderhoud en minder irritatie voor de zwemmers. Door het gebruik van elektrolyse worden zoutwatersystemen steeds populairder als een alternatieve waterbehandelingsmethode. Hoewel er nog steeds onderhoud en beheer nodig is, biedt een zoutwatersysteem een comfortabelere en aangenamere zwemervaring. Overweeg om over te schakelen naar een zoutwatersysteem en geniet van de voordelen die het te bieden heeft. Bekijk hier wat je precies nodig hebt, klik hier!

Let op: Dit artikel dient alleen ter informatieve doeleinden. Raadpleeg altijd de handleiding van je specifieke zoutwatersysteem en volg de instructies van de fabrikant voor het juiste onderhoud en gebruik.