Heb jij last van muggen in huis? Wanneer het buiten warm is, zijn muggen niet ver weg. Helaas kunnen deze irritante beestjes ook in huis komen, waar ze ons lastig kunnen vallen. Muggen kunnen namelijk naast jeuk ook verschillende ziektes overbrengen. Ontdek snel een paar handige tips tegen muggen!

SUPERTIP:
Last van muggen in huis? Gebruik dit =>

Last van muggen in huis? Onderzoek waar ze vandaan komen

Als je last hebt van muggen in huis, dan is het belangrijk om eerst te achterhalen waar deze vandaan komen. Muggen komen vaak binnen via open deuren of ramen. Ze kunnen ook meeliften op kleding of spullen die je naar buiten hebt meegenomen. Als je weet waar de muggen vandaan komen, kun je er makkelijker iets aan doen. 

Daarnaast is het belangrijk dat je alle openingen in huis dicht maakt (voor zo ver dat mogelijk is). Zorg ervoor dat er geen gaten en kieren zijn waardoor muggen naar binnen kunnen vliegen. Als je toch last hebt van muggen in huis, dan kun je ervoor zorgen dat ze je niet steken door een muggennet te gebruiken. Een andere optie is om muggenlampjes te gebruiken. Deze lampjes lokken de muggen naar het licht toe en vangen ze vervolgens in een bakje. Op deze manier kunnen muggen je niet steken en ben je ervan verzekerd dat de muggen je niet gaan lastig vallen.

Last van muggen in huis 

Last van muggen in huis? Haal stilstaand water weg

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat muggen jouw huis niet binnen komen. Zorg er namelijk voor dat er geen water rondom je huis staat. Muggen kunnen namelijk eitjes leggen in stilstaand water. Loop daarom een keer een rondje in je tuin op zoek naar bakjes en potjes waar water in blijft staan. Kiep deze potjes of bakjes leeg of verwijder ze uit je tuin. Je zult merken dat je hierdoor veel minder last hebt van muggen.

Verjaag muggen met lavendelolie

Een van de beste manieren om muggen te verjagen, is door een paar druppels lavendelolie in een diffuser te doen. Lavendelolie heeft namelijk een rustgevende werking en muggen houden niet van de geur. Je kunt ook een paar druppels lavendelolie op een doekje doen en deze op verschillende plekken in huis leggen.

Eucalyptusolie is ook erg effectief om muggen mee te verjagen. Doe een paar druppels eucalyptusolie in een diffuser of maak een doekje nat met de olie en leg deze op verschillende plekken in huis. Je zult merken dat de muggen verdwijnen. Dus heb jij last van muggen in huis? Ga voor eucalyptusolie of lavendelolie!

Muggen weren met citroen

Last van muggen in huis? Dan kan citroen de oplossing zijn. Citroen is ook erg effectief om muggen mee te verjagen. Doe een beetje citroensap op een doekje en leg deze op plekken waar je last hebt van muggen. Muggen houden niet van de geur en zullen snel wegvliegen. Daarnaast zou je ook een kaars kunnen kopen met de geur van citroen. 

Last van een muggenbeet?

Als je toch last hebt van een muggenbeet, dan kun je deze het beste met koud water afspoelen. Dit zorgt ervoor dat de jeuk minder wordt. Je kunt ook een beetje lotion met Calamine op de beet smeren om de jeuk te verzachten. Als je een muggenbeet hebt, is het belangrijk om de plek niet open te krabben. Dit kan ervoor zorgen dat de plek gaat ontsteken. En dat wil je natuurlijk voorkomen!

Muggen kunnen vervelend zijn, maar je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Door de tips in dit artikel op te volgen, kun je ervoor zorgen dat muggen je huis niet binnenkomen en dat je geen last hebt van deze irritante beestjes.

SUPERTIP:
Last van muggen in huis? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.