Omslag foto facebook (3)

Zo voorkom je hoofdluis

De scholen zijn weer begonnen en daarmee vaak ook weer de luizentijd. De luizenmoeders worden weer opgetrommeld, want het is toch ontzettend belangrijk dat er regelmatig gecontroleerd wordt op hoofdluis. Het is ontzettend vervelend als je kind thuiskomt met de mededeling, dat er luizen zijn gevonden in het haar. Werkelijk alles moet dan ontsmet worden en ook de overige gezinsleden moeten regelmatig gecontroleerd worden. Alleen al bij het idee van luizen, krijg je al last van jeuk op je hoofd.
 

Uit onderzoek is gebleken dat de kinderen die haargel en/of haarlak gebruiken, veel minder kans hebben op een besmetting met hoofdluis. Van de jongens die haargel gebruiken, heeft maar 3% last van hoofdluis. Van de jongens die geen haargel gebruiken, is dit 6%.

Bij de meisjes is dit percentage weer anders. 7% van de meisjes die haarlak gebruiken hebben last van hoofdluis. Gebruiken de meisjes geen haarlak, dan loopt dit percentage gelijk al op naar 12% die hoofdluis hebben. Helaas voor de meisjes met lange haren, voelen de luizen zich meer thuis, in de lange haren.

De conclusie is dus dat het gebruik van haargel en haarlak een goed preventief middel is.

Op hoofdluis wordt alleen op de basisschool gecontroleerd terwijl het een feit is dat het op de middelbare school nog net zo veel voorkomt. Het is dus belangrijk dat je waakzaam blijft!

Ook maakt de jeugd steeds meer selfies. Ze hangen dan met de hoofden tegen elkaar aan. Dit zorgt dan voor een mooi looppad voor de luizen.

 

Dit helpt perfect tegen luizen!  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

droge lippen
🍏 Gezondheid
Droge lippen? Dit is de oorzaak!

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen.

Lees meer »
griep voorkomen
🍏 Gezondheid
Griep voorkomen? Doe je zo!

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat.

Lees meer »
dode plant
🌵 Tuin
Dode plant? Dit is de oorzaak!

Planten hebben alleen wat water en licht nodig om ze te zien stralen en groeien. Simpel genoeg toch? Voor iemand met groene vingers wel, maar voor de rest van de mensheid is het runnen van een huishouden een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
lang weekend
👀 Diverse tips
Lang weekend? Zo lijkt je weekend langer!

Weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan.

Lees meer »
Huidveroudering
🍏 Gezondheid
Huidveroudering? Dit kan je er tegen doen!

Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.