Zo bestrijd je simpel insecten

Is je tuin weer pico bello in orde vol prachtige bloemen en verse kruiden.. Valt je oog tijdens het plukken op afgeknabbelde bladeren en fruit. En nu? Je wilt het natuurlijk in optimale conditie houden en niet vergiftigen met chemische troepjes. Dat kan! Het is heel eenvoudig te bestrijden mits je het dagelijks bijhoudt. Het tast de plant en de smaak niet aan waardoor dit het ideale middeltje is voor jouw tuin!
 
 

Wat heb je nodig?
  • 2 kopjes water.
  • Halve theelepel vloeibare afwasmiddel.

 

Word je groentetuin ook opgegeten door konijntjes of andere zoogdieren? Dan heb je nodig:
  • Teentje knoflook.
  • Theelepel gedroogde rode peperstukjes.
  • Kopje water.

 

Hoe moet het?
  • Voor het 2de recept dien je alle ingrediënten in de blender te stoppen totdat het een stevig goedje wordt.  Zeef vervolgens de grove stukjes eruit.
  • Meng vervolgens 2 eetlepels van het 2de recept met de ingrediënten van het eerste recept. Doe het vervolgens in een plantenspuit en begin met sprayen!

Spray niet alleen op het blad maar ook aan de achterkant.. daar verstoppen de minuscule beestjes zich graag. Zoals eerder gezegd, dit is een ‘zachtaardig’ middeltje waardoor je de planten dagelijks moet onder sprayen. Als het gaat regenen heeft het geen zin om te sprayen, hou het weer daarom in de gaten.

 

Zo makkelijk en goedkoop kan het bestrijden van insecten dus zijn!

 

Dit werkt ook tegen het bestrijden van insecten! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.